“Projectmanagement bij MULTIFIX is me op het lijf geschreven”

“Projectmanagement bij MULTIFIX is me op het lijf geschreven”

Twan van den Boom is sinds een paar maanden onderdeel van het team projectmanagement bij MULTIFIX. Het bevalt hem goed! We zoeken er overigens nog één. Benieuwd naar de openstaande vacature? Klik dan hier! “Je bent hier als Projectmanager een spin in het web. Dat spreekt me erg aan! Ik pak graag werk aan en sta open voor nieuwe technieken en materialen. Je leert hier snel en vult elkaar goed aan. Ik ga elke dag met veel plezier naar MULTIFIX. Dat is toch waar je het uiteindelijk voor doet.”

“Je bent als Projectmanager bij MULTIFIX de hele dag bezig. Mijn dag moet voorbij vliegen. Als ik zie wat er de afgelopen twee maanden aan projecten voorbij komen, voorspelt dat veel goeds. Er is méér dan genoeg te doen.”

Wat deed je hiervoor?

“Ik deed Business & Development voor de (voornamelijk Duitse) automotive, bij een vestiging van een Japans bedrijf met wereldwijd 3500 medewerkers. We richtten ons in Nederland als projectmanagement bureau vooral op een ‘nichemarkt’ met engineering, prototypen en pre- en kleinserieproductie. De standaard ligt daarbij erg hoog in de automotive. De werkgever waar ik daarvóór werkte richtte zich ook vooral op prototyping, maar dan voor de consumentenmarkt. In de wereld van prototyping zijn snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk. Daar heb ik inmiddels heel wat ervaring mee.”

“Ik ben gelukkig breed inzetbaar. Dat heeft me wel geholpen bij mijn sollicitatie. Protyping en kleinserieproductie is bijvoorbeeld enerzijds gekoppeld aan 3D printen, maar anderzijds ook aan o.a. plaatwerk, CNC, hogedrukgieten, spuitgieten en diverse oppervlaktebehandelingen. Hierbij kun je denken aan lakken, anodiseren en poedercoaten. Ik werkte in het verleden met een breed scala aan technieken met producenten over de hele wereld. MULTIFIX richt zich wel op veel grotere aantallen dan bij prototyping of kleinserieproductie. De praktijk is hier wel iets anders, maar ik kan mijn ervaring hier toch goed inzetten.

Hoe overlapt het werk van MULTIFIX met je eerdere ervaring?

“De overlap zit vooral in de diversiteit aan verschillende oplossingen die je als bedrijf kunt bieden aan de klant, als one-stop-shop. Verder laat MULTIFIX ook samples maken. Deze worden gemaakt met de uiteindelijke ‘massa’ productietechniek. De gereedschappen zijn dus al klaar. Hierdoor kan de klant de samples meteen valideren en bij goedkeuring de productie laten opstarten.”

“Veel van deze gereedschappen, zoals matrijzen voor spuitgieten, worden ook bij prototyping of kleinserieproductie gebruikt. Vaak niet volautomatisch of met andere werktuigmaterialen. Bij kleinere oplages is dan ook vaak de productprijs ondergeschikt aan de levertijd.

“Het toeval wil dat ik de dag dat mijn werkgever en ik (in goed overleg) met elkaar besloten te stoppen, ben benaderd via LinkedIn over de functie van Projectmanager bij MULTIFIX. Ik kende MULTIFIX persoonlijk nog niet, maar ik was blij dat ze me hadden gevonden. Ik had net met mijn vrouw besproken dat ik rustig de tijd wilde nemen om de juiste baan te vinden. Dat liep dus iets anders, haha! De vacature leek me heel interessant, ook al wist ik van een groot deel van het assortiment van MULTIFIX toen nog niets.”

Paste de vacature van projectmanager goed bij je?

“Ik wilde minder sales gaan doen, dus de vacature voor Projectmanager sprak me erg aan. Ik deed bij mijn vorige werkgever projectmanagement als nevenactiviteit. Bij mijn eerste werkgever ben ik lange tijd Projectmanager geweest. Uiteindelijk kan ik hier toch het beste mijn ei in kwijt. Ik had mijn eerste gesprek bij MULTIFIX met met Pieter Bierens en Hans van Herk. Het sprak me vooral aan dat het werk en productpakket zo veelzijdig is. Niet alleen bevestigingsmaterialen, maar ook diverse metaalbewerkingen, productietechnieken en kunststofproducten. Waar ik toevallig wel meer van weet, haha!”

“Het dagelijkse contact met China is ook leuk. Communicatie met China kan wat lastiger zijn. Je moet dus als projectmanager duidelijk formuleren wat je nodig hebt. Als je ziet hoe snel en deskundig ze bij MULTIFIX Shanghai werken, kun je wel zeggen dat MULTIFIX daar iets heel moois heeft neergezet. Het is leuk om daar deel van uit te maken. Je mag onder normale omstandigheden ook regelmatig naar China toe. Het is fijn om je collega’s te zien en bij de productie te zijn. Op dit moment bel en mail ik alleen met ze.”

Hoe bevalt het op de afdeling projectmanagement?

“Erg goed. Mensen willen nog wel eens vergeten hoe belangrijk collega’s zijn. Toen ik het eerste gesprek had, hield ik daar meteen een goed gevoel aan over, het voelde als vertrouwd. Behalve met Hans en Pieter werk ik veel met Arnoud Joosten in het project management team en Mark van Casteren van kwaliteit, onvoorstelbaar hoeveel kennis er bij deze jongens zit. Verder heb ik ook veel contact met inkoop en verkoop. Het is hard werken, maar zeker ook gezellig. Je mag je mening geven, iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt veel gelachen.”

“Ook het bedrijf zelf is leuk, een platte organisatie waar de medewerker centraal staat. Ik zag op de website dat er weinig verloop in het personeel is, dat spreekt natuurlijk ook boekdelen. Ik denk dat ze hier voor een lange tijd aan me vast zitten.”

Wil je ook deel uitmaken van het team projectmanagement bij MULTIFIX? Klik hier voor de vacature.