“Ook in tijden van Corona zorgt Multifix voor een goede levering”

“Ook in tijden van Corona zorgt Multifix voor een goede levering”

“Ik heb me laten vertellen dat de relatie tussen Vencomatic Group en Multifix teruggaat tot de jaren ‘80. Onze oprichter Cor van de Ven begon blijkbaar al vanaf de start met materialen van Multifix, toen nog alleen bevestigingsmaterialen. Nu komen onze producten op maat uit China.”

Meeuwes Hoekstra is inkoper bij stalinrichter Vencomatic Group. Hij werkt zelf pas vier jaar met Multifix, maar de relatie is goed: “Multifix is voor mij een partner die kwalitatief hoogwaardig producten levert tegen een goede prijs. De mensen van Multifix denken altijd goed mee, we komen er altijd samen uit.”

Wat doet Vencomatic Group?

“Vencomatic Group is producent van stalinrichtingen voor pluimvee, zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk. We zijn in de jaren ’80 begonnen met het eerste geautomatiseerde broednest voor kippen ter wereld. Vervolgens zijn producten ontwikkeld voor andere soorten pluimvee, zoals vleeskuikens, kalkoenen en eenden. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van een grondige kennis van het gedrag van de dieren.”

“Ik werk er nu vier jaar, dat is ten opzichte van veel collega’s kort, haha. Ik ben inkoper van het elektrische deel van de grondstoffen, ik zeg altijd maar ‘alles waar een stroomdraadje aan hangt’. Multifix paste oorspronkelijk niet helemaal bij dat beeld, maar dat is inmiddels wel veranderd.”

Wat doet Multifix voor jullie?

“Multifix ‘sourcet’ voor ons materialen in het Oosten, met name mechanische specials. Het zijn allemaal artikelen volgens tekening, de tekeningen komen van onze engineering. De kwaliteit moet natuurlijk goed zijn, maar de prijs is op deze manier wel lager.”

“Het betekent wel dat we, binnen grenzen, in grotere aantallen moeten kopen, maar ook daar denkt Multifix in mee. De producten van Multifix worden toegepast in vrijwel al onze producten, ook in de verpakkingsmachines van ons dochterbedrijf Prinzen.

Met wie heb je het meeste contact bij Multifix?

“Ik heb bij Multifix vooral contact met Kim Rommers en Rob Hoeks. Kim verwerkt al onze hoeveelheidscontracten en inkooporders en controleert die ook actief. Ze denkt ook goed mee. Soms laten we ons te veel leiden door ons SAP-systeem, Kim is daar heel kritisch op en zorgt dat de bestelling goed gaat.”

“Juist in tijden van Corona is een goede relatie met leveranciers belangrijk, om te zorgen dat de materiaalstroom gewaarborgd blijft. China is ver weg, in theorie kan er veel verkeerd gaan. In praktijk valt het mee trouwens, soms is de levertijd wat langer. Daar moet dan een oplossing voor gevonden worden, bijvoorbeeld door het materiaal in te laten vliegen. Multifix denkt daar goed in mee, als het nodig is zijn er altijd oplossingen te vinden.”

Interesse in het uitbesteden van maatwerk maakdelen? Klik hier