“Het is fijn dat je je verder kunt ontwikkelen!”

“Het is fijn dat je je verder kunt ontwikkelen!”

Sinds begin januari werkt Nina van der Schoot als Junior Online Marketeer bij MULTIFIX. Met haar 25 lentes jong is ze ook lid van de MULTIKIDS. September is maand van het leren en werken; dat betekent dat het tijd is voor een interview over hoe ze zich kan ontwikkelen binnen het bedrijf.

Hoe ben je bij MULTIFIX terecht gekomen?

“Ik zag een interview met Susanne Janssen voorbij komen en werd meteen enthousiast. Ik schreef al langere tijd blogs, op freelance basis, en was onder de indruk van haar interview. Toen ik verder las, bleek dat ze nog een Junior Online Marketeer zochten. The rest is history!”

Wat heb je voor opleiding gedaan?

“Ik heb mijn Associate Degree Marketing Communicatie behaald aan Hogeschool Schoevers. Dit ging vrij goed! Veel van mijn vriendinnen gingen voor een Bachelor opleiding en dat wilde ik ook. Ik stroomde door naar jaar drie en ging het Bachelor traject aan. Helaas ging dit niet zoals ik gehoopt had. Ik word niet gelukkig van dagenlang blokken en ging veel liever werken. Daarom heb ik halverwege jaar drie besloten te stoppen. Met een gezonde dosis ambitie en een papiertje op zak ging ik op zoek naar een baan. Stiekem hoopte ik dat ik er daarmee ook zou komen,” zegt ze met een knipoog. “Mijn eerste échte baan was een e-commerce rol bij een modebedrijf. Een hele coole, maar drukke job! Ik kon er al mijn creativiteit in kwijt en leerde elke dag bij van mijn collega’s. Na een tijdje was ik klaar voor een volgende stap; en toen kwam MULTIFIX.”

Moet je, voor leren, perse een opleiding volgen?

“Nee, dat denk ik niet. Je moet vooral willen leren. Ik heb bijvoorbeeld veel aan Susanne. We doen allebei ons eigen ding, maar vragen elkaar regelmatig om hulp. Het is fijn om met haar samen te werken en te kunnen sparren als daar behoefte aan hebt. Ik heb recent haar zwangerschapsverlof opgevangen. Dat was pittig, maar ik heb er wel onwijs veel van opgestoken. Ik denk ook dat het me zelfstandiger gemaakt heeft,” vertelt Nina. “Sommige dingen gingen goed, andere dingen minder. Van dat laatste heb ik zonder twijfel het meest geleerd.”

“Ook leer ik heel veel van Roger Davids, een externe marketingadviseur. Hij kijkt eens in de zoveel tijd met ons mee en geeft sturing (waar nodig). We leggen de struggles die we tegenkomen aan hem voor. Het grappige is dat hij vaak een simpele vraag stelt die je onwijs veel inzicht geeft. Vanuit daar werken we dan weer verder. Super waardevol; ook omdat hij heel kritisch is. Als het niet goed gaat of hij het ergens niet mee eens is, dan geeft hij dat aan. Máár hij complimenteert je ook als je iets goed doet, of hij je ziet ontwikkelen!”

“Daarnaast volg ik momenteel een cursus bij Monique Jansen van Red Rock Media. Ze vertelt me alles over online adverteren. Dat gaat van A/B testen tot doelgroepen en het analyseren van je campagne. Momenteel zetten we dat op het gebied van HR veel in! Op die manier hopen we nieuw talent te werven. Ik breng in kaart welke visuals het beste presteren en welke doelgroepen het meest geschikt zijn. Super interessant. Eens in de twee weken kijk ik hier samen met Monique naar. Ze leert me dan waar ik op moet letten bij het optimaliseren van campagnes.”

Dus je krijgt hier bij MULTIFIX voldoende ruimte voor?

“Ja zeker! Het is super fijn dat MULTIFIX me hier de mogelijkheid toe geeft. Ik hoop dit nog veel meer te mogen doen in de toekomst.”

Heb je een vraag voor Nina? Neem dan contact met haar op via nina.vanderschoot@multifix.nl.