“Het goed afronden van mijn onderzoek, daar ga ik voor!”

“Het goed afronden van mijn onderzoek, daar ga ik voor!”

Winny van Ginkel is student Bedrijfskunde MER aan Fontys Hogescholen. Sinds begin februari loopt ze stage bij MULTIFIX op de afdelingen HR en Marketing. We spraken haar over haar tijd bij het bedrijf en het onderzoek dat ze hier uitvoert.

Vertel eens wat je precies komt doen bij MULTIFIX?

“In februari ben ik begonnen aan mijn stage bij MULTIFIX. Ik loop hier vier maanden mee op de afdelingen HR en Marketing en voer daarnaast een onderzoek uit. Ik krijg van deze afdelingen verschillende dingen mee van de dagelijkse werkzaamheden en word hierin goed begeleid.”

“Voor mijn onderzoek breng ik in kaart hoe MULTIFIX zichzelf door middel van Employer Branding als aantrekkelijke werkgever op de kaart kan zetten. Daarbij spelen drie verschillende facetten een rol. Ik neem interviews af bij de huidige werknemers om de identiteit van het bedrijf beter te leren kennen en onderzoek het imago door middel van een enquête. Momenteel breng ik in kaart waar onze doelgroep behoefte aan heeft bij een potentiële werkgever.”

Wat hoop je te bereiken met het uitvoeren van je onderzoek?

“MULTIFIX had een duidelijke opdracht liggen. Wat ik heel erg fijn vond! Het geeft je de zekerheid dat er ook iets met het onderzoek gaat gebeuren. Ik geloof niet dat het in een kast terecht komt en dat er nooit meer naar gekeken wordt, haha! Ik hoop dat het bedrijf iets met de resultaten kan en dat MULTIFIX beter op de kaart wordt gezet als werkgever. Ook omdat er zoveel ontwikkelingen gaande zijn.”

Als ik haar vraag hoe ze bij MULTIFIX terecht is gekomen, antwoord ze: “Ik kende de naam via Daan Borrenbergs. Ik ken zijn vriendin goed. Daarnaast ben ik de vacature tegengekomen op de Nationale Vacaturebank. Ik denk dat er op dat gebied zeker nog stappen gemaakt kunnen worden en dat de werving en selectie een stuk moderner kan.”

Zijn je dingen opgevallen de afgelopen weken?

“Ik ben qua procedures en processen niet met heel veel bedrijven bekend. Lastige vraag”, zegt ze lachend. “Ik denk dat het me vooral op is gevallen hoe de mensen met elkaar omgaan. Toen ik hier binnen kwam wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Vanaf moment één voelde het heel erg warm en welkom. Iedereen is heel geïnteresseerd en betrokken bij wat dat ik hier kwam doen. Dat maakte het heel leuk! Het was op beide vestigingen zo overigens. Het zegt veel over de cultuur van het bedrijf vind ik!”

Hoe zijn de mogelijkheden binnen MULTIFIX voor het volgen van een stage? Is de begeleiding goed?

“Die zijn goed! Ik ben best flexibel in het plannen van mijn week en ik mag veel zelfstandig aan het werk. Er is veel ruimte voor ontwikkeling. Ik kan het aangeven als ik meer begeleiding nodig heb. Mijn valkuil is plannen. Gertrude, de HR-manager, houdt me wel op het rechte pad. Ze informeert regelmatig of ik tijd voor mijn onderzoek nodig heb of dat ik haar ergens mee kan helpen. Ik kan zelf beslissen wat ik doe, maar moet natuurlijk wel zorgen dat mijn onderzoek af komt. Gertrude wil er zeker van zijn dat als een stagiaire hier binnen komt, deze met de juiste begeleiding een onderzoek goed af kan ronden. Het goed afronden van mijn onderzoek, daar ga ik natuurlijk voor!” zegt ze met een knipoog.

Benieuwd naar de stagemogelijkheden? Klik hier. Heb je een vraag voor Winny? Neem dan contact met haar op via winny.vanginkel@multifix.nl.