“De openstaande vacature is voor een hele leuke, ondersteunende functie!”

“De openstaande vacature is voor een hele leuke, ondersteunende functie!”

“Ik ben Dirk van Empel en kom uit Bergeijk. Ik heb een achtergrond in de sporteconomie. Op het moment dat ik in 2009 afstudeerde aan de SPECO in Tilburg lagen de banen in de sportsector niet bepaald voor het oprapen. Nadat ik twee jaar elders heb gewerkt, ben ik begin 2012 begonnen bij MULTIFIX. Dat bevalt enorm goed! Voor de afdeling Fasteners ben ik verantwoordelijk voor alle two-bin klanten, of klanten die op een andere manier logistiek voordeel zoeken.”

Wat houdt je job precies in?

“Het ontzorgen van klanten staat binnen mijn job centraal! Niet alleen de manier van aanleveren, maar alles wat daarbij komt kijken. Klanten zoeken een partner en verlangen daarin steeds meer. Denk daarbij aan EDI, voorraadhouding, maar ook aan het samenstellen van sets of bijvoorbeeld het etiketteren van producten. Ik denk dat daar de kracht van MULTIFIX zit. We passen ons aan, precies naar de behoefte van de klant.”

“Om alle informatie van een klant goed te verwerken, maken we vaak gebruik van het SQL-programma Hyperion. Dat is een programma waarin we allerlei gegevens van onze klanten kunnen verwerken en exporteren naar Excel. Op deze manier kunnen we onze leveringen en voorraden monitoren, maar ook bijvoorbeeld rapportages draaien. Aan de hand van deze rapportages geven we klanten advies ter optimalisatie van de leveringen. Natuurlijk is alles aan te leren of terug te vinden op Google, maar een goede basiskennis van Excel is absoluut een pré voor de nieuwe kandidaat. Het is een hele leuke ondersteunende functie!”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Laten we beginnen met een lach en een goed onderling contact. Uiteindelijk wil iedereen toch met plezier werken! Ik voer orders in en beantwoord klantvragen. Daarnaast ben ik veel bezig met het analyseren van cijfers en gegevens. Qua werk is het soms een mooie uitdaging om de mailbox bij te houden. De vragen, zowel intern als extern, schieten daarbij alle kanten op. Het is de kunst om vervolgens alle balletjes hoog te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Al weet ik natuurlijk dat iedere vraag, hoe klein deze soms ook is, voor die ene klant wel veel prioriteit kan hebben. Laten we het er maar op houden dat de dagen voorbij vliegen,” voegt hij er met een lach aan toe.

Wat vind je het meest uitdagende aan je rol?

“Om alle binnenkomende informatie goed en tijdig te verwerken en klanten tevreden te houden. Je hebt, op dagelijkse basis, heel veel klantcontact. De ene keer met de inkoper, de andere keer met iemand van het magazijn. Helaas heb je niet bij iedereen een gezicht, maar je leert elkaar wel goed kennen. Ongeacht de grootte van het bedrijf wil je gewoon het beste voor de klant. Het geeft veel voldoening als je vervolgens samen kunt groeien!”

Jullie zijn op zoek naar versterking! Er is een openstaande vacature voor een medewerker ‘Sales Support’. Kun je daar iets meer over vertellen?

“We zoeken iemand met een MBO of HBO achtergrond die een sterk analytisch vermogen heeft. Het is in principe een ondersteunende functie. De nieuwe kandidaat gaat de huidige sales support mensen ondersteunen. Ik vind het belangrijk dat iemand daarnaast ook mee wil sparren over verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden. Niet alleen richting de klant, maar ook over onze interne werkwijze. Daar zijn we op de achtergrond ook veel mee bezig. Het is fijn als die persoon daarin mee kan denken of met nieuwe, frisse ideeën komt.”

Wat vind je het leukste aan je baan bij MULTIFIX?

“De diversiteit in de functie is fijn, maar de mogelijkheden binnen de organisatie ook! Het is een informele club, je kunt bij iedereen binnenstappen. Voorheen werden er regelmatig borrels georganiseerd of leuke dingen ondernomen. Helaas kunnen we nu geen biertje met elkaar drinken. Hopelijk komt dat snel weer, want die waren héél gezellig!”

Ben jij dé kandidaat die we zoeken voor deze ondersteunende functie? Klik dan hier voor de vacature. Heb je een vraag voor Dirk? Neem dan contact met hem op via dirk.vanempel@multifix.nl.