“De nieuwe kandidaat komt werken binnen een ambitieus bedrijf”

“De nieuwe kandidaat komt werken binnen een ambitieus bedrijf”

“MULTIFIX zet haar missie, visie en strategie duidelijk neer. We weten welke weg we willen bewandelen. De nieuwe kandidaat komt te werken binnen een ambitieus bedrijf, met een gezonde positie in de markt die ook nog eens voldoende kansen te bieden heeft. De functie is inhoudelijk ook erg interessant, je kan altijd wel praten over nieuwe mogelijkheden.” 

Hein Rommers is Sales Representative bij MULTIFIX. We spraken hem over zijn loopbaan en de kansen en ontwikkelingen binnen zijn vakgebied.

Vertel eens iets over jezelf?

“Ik ben Hein Rommers. In 1999 ben ik bij MULTIFIX begonnen op de verkoopafdeling. Op dat moment verkochten we alleen nog bevestigingsmaterialen. Al snel kwam MULTIFIX Specials daarbij. Dat betekende dat we vanaf dat moment ook maakdelen in China gingen sourcen, een zeer interessante aanvulling op het bestaande pakket. Toen ben ik ook dat mee gaan verkopen. Vorig jaar heb ik daar verkoop Assembly aan toegevoegd. Nu doe ik in principe alle drie de facetten binnen de afdeling New Business. Heel erg leuk!”

“Als ik terug kijk op mijn loopbaan heb ik eigenlijk altijd in vergelijkbare rollen gewerkt. Na het VWO ben ik Commerciële Economie gaan studeren aan de HEAO. Vanuit daar ben ik bij Brabant Pers Dagbladen gaan werken als dagblad vertegenwoordiger. Dit heb ik ongeveer vijf jaar gedaan. Ik vond dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ben toen als filiaalleider gaan werken bij een kopieerketen. Daar was ik ook verantwoordelijk voor het relatieonderhoud met de klant. Na twee jaar ben ik voor MULTIFIX gaan werken.”

Wat zoeken jullie in een nieuwe kandidaat?  

“Het moet iemand zijn die aan tafel makkelijk met mensen praat. Van directieleden tot purchasers en alles wat verder bij een gesprek aansluit. Strategisch inzicht is een pre, het moet iemand zijn die snapt wat voor impact bepaalde keuzes teweeg kunnen brengen voor een bedrijf en de mensen die er werken. We zoeken iemand die een analytisch denkvermogen heeft. Snel kan schakelen gesprekstechnisch en ook denk technisch, op alle mogelijke niveaus! Een relevant netwerk is fijn! Een technische achtergrond vind ik persoonlijk minder relevant, maar het helpt natuurlijk wel als je technisch inzicht of technische ervaring hebt. Kennis kan bijgespijkerd worden natuurlijk. Eigenlijk moet het een commerciële strateeg zijn die affiniteit met techniek heeft!”

“Het helpt je wel als je een stukje betrouwbaarheid en authenticiteit meebrengt!”

Hoe ontwikkelen jullie je als bedrijf zijnde?

“Het begint eigenlijk allemaal met de corporate doelstellingen die door de directie zijn bepaald. Vanuit daar is er een ambitieus meerjarenplan neergezet. De groei en de omzet zullen voor een groot deel voort moeten komen uit New Business. Qua doelstellingen liggen er dus al voldoende uitdagingen bij onze nieuwe kandidaat.”

“Ook qua Assembly en Specials liggen er nog talloze mogelijkheden. We zitten niet in een markt die uitgeput is. Er ontstaat steeds meer behoefte aan de uitbesteding van assemblage en productie van componenten. Het outsourcen in Aziatische landen blijft daardoor onverminderd aantrekkelijk, evenals de service die we kunnen bieden met onze assemblage mogelijkheden! De markt is heel erg groot, er blijft veel te winnen.”

“MULTIFIX zet haar missie, visie en strategie duidelijk neer. We weten welke weg we willen bewandelen. De nieuwe kandidaat komt te werken binnen een ambitieus bedrijf, met een gezonde positie in de markt die ook nog eens voldoende kansen te bieden heeft. De functie is inhoudelijk ook erg interessant, je kan altijd wel praten over nieuwe mogelijkheden.” 

Gebruiken jullie tools vanuit een marketing oogpunt?

“Ja zeker, ik heb mogen helpen dat op te bouwen in samenwerking met de afdeling marketing. De metaalbranche is erg conservatief. Met de afdeling verkoop moeten we best wat stappen zetten om modern te blijven. De overgang van een papieren verkoopmap, naar digitale presentaties en LinkedIn of andere Social Media had nog best wat voeten in de aarde. Het geeft een voorsprong als je deze middelen gebruikt. Als je old skool blijft denken, mis je uiteindelijk slagen. Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan deze concepten. Als je daar als verkoper onderdeel van uitmaakt is het geen afzonderlijke actie, maar zijn het echt tools die je samen ontwikkelt. Wij weten wat er speelt, waar de markt behoefte aan heeft en waar wíj behoefte aan hebben. Als je daar samen goede tools voor kunt bedenken, breng je twee werelden samen.”

“Inmiddels krijgen we tools aangereikt waar we iets mee kunnen. Veel meer dan we ooit gehad hebben. Deze moet je je als verkoper eigen maken. Als je als timmerman een gereedschapskist bij je hebt, maar alleen de hamer gebruikt, kom je niet verder. Het helpt natuurlijk wel als je er de meerwaarde van in gaat zien. Dat is ook een soort fingerspitzen geful. Je moet weten wanneer je een tool in kunt zetten, bij welke persoon en op welk moment. Dat is niet te leren denk ik, dat moet je in de vingers hebben. De marketing tools moeten je wel als een warme jas aanvoelen. Dat klinkt natuurlijk heel erg filosofisch, maar zo is het wel! Dat is een wisselwerking. Marketing moet natuurlijk ook feedback krijgen vanuit verkoop. Het moet elkaar versterken.”

Wat vind je zo leuk aan je baan bij MULTIFIX?

“Door de jaren heen bouw je iets op; een netwerk, maar ook product- en marktkennis. Je wordt eigenlijk een kennisdrager binnen de markt waarin je werkt. MULTIFIX als bedrijf is enorm ambitieus. We zijn begonnen met bevestigingsmaterialen en hebben ons vanuit daar door ontwikkelt. Dat merk je aan alles. Niet alleen het pakket wat we te bieden hebben wordt steeds interessanter, ook de gesprekken met klanten. Ik zit veel met directieleden, purchase managers en strategisch inkopers aan tafel. Gesprekken gaan over strategische keuzes en beslissingen. Dat is heel anders dan destijds met alleen de bevestigingsmaterialen. In mijn functie heb ik kunnen ontwikkelen. Niet alleen op gespreksniveau, maar ook op gesprekstechnieken. Last but not least. MULTIFIX is natuurlijk een hele gezonde club met een echte no nonsense cultuur! De missie en visie die zijn uitgezet passen bij me. Die dingen houden me bij MULTIFIX.”

Is de openstaande vacature van ‘Technisch Verkoper’ je op het lijf geschreven? Klik dan hier. Heb je een vraag voor Hein of wil je informeren naar de mogelijkheden? Neem dan contact met hem op via Hein.Rommers@multifix.nl.