MULTIFIX Group neemt kabelbomenfabriek van het WOZL over

MULTIFIX Group neemt kabelbomenfabriek van het WOZL over

Eind 2017 spraken MULTIFIX Group en Werkvoorzieningsschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) al met elkaar over de overname van de kabelbomenfabriek van WOZL in Brunssum. De overname ging destijds niet door. Nu, dik een jaar later zijn beide partijen alsnog tot een overeenkomst gekomen en gaat WOZL met ingang van vandaag verder als MULTIFIX W&A, wiring en assembly.

Dat de overname alsnog gelukt is, heeft vooral te maken met de aantrekkende economie waardoor over een stabiel orderpakket onderhandeld kon worden. “We hebben altijd geloofd in het concept”, aldus Arthur Burgmans, directeur eigenaar van MULTIFIX Group. “Externe omstandigheden gooiden eerder roet in het eten, maar we zijn blij dat we de overname alsnog hebben kunnen afronden. MULTIFIX W&A is een goede aanwinst voor onze groep. De voorwaarde die er nu liggen, geven ons vertrouwen in een duurzame samenwerking en bieden mogelijkheid tot het uitbouwen van onze activiteiten.”

MULTIFIX Group breidt zich met de overname uit tot vijf vestigingen waar samen nu ruim vierhonderd medewerkers werkzaam zijn. “De continuïteit van de werkgelegenheid voor de nieuwe divisie is voor ten minste vijf jaar geborgd,” stelt Arno Heesters, commercieel directeur van MULTIFIX Group. “Een hele geruststelling voor alle tweehonderdveertig werknemers van MULTIFIX W&A, want het behoud van werk in sociale werkplaatsen is sinds de komst van de Participatiewet niet vanzelfsprekend. De overname levert bovendien nog zo’n vijftig banen extra op doordat we kabelconfectie voor bestaande MULTIFIX klanten, die momenteel plaatsvindt in Slowakije, terughalen naar Nederland.”