“MULTIFIX geeft veel vertrouwen aan de collega’s in Shanghai”

“MULTIFIX geeft veel vertrouwen aan de collega’s in Shanghai”

Lin Xie is Purchasing Manager bij MULTIFIX Shanghai. Ze is erg tevreden over haar werkgever, maar ook over haar collega’s. “We begrijpen elkaar goed, wat erg belangrijk is. De collega’s van MULTIFIX in Nederland sturen ons gedetailleerde eisen, maar ze geven ons veel vrijheid om onze taak te vervullen. Natuurlijk hebben we het recht om onze mening te geven! We hebben allemaal het gevoel dat we een belangrijke positie hebben bij MULTIFIX.”

“Ik hou echt van mijn baan bij MULTIFIX! Ik werk hier al acht jaar en wil liefst tot mijn pensioen in deze functie werken. We krijgen veel vrijheid, flexibiliteit en respect van het hoofdkantoor in Nederland. Het werken met mijn collega’s is geweldig.”

Hoe ben je in contact gekomen met MULTIFIX?

“Ik heb 12 jaar geleden Logistiek Supply Chain Management in Rotterdam gestudeerd. Ik kreeg toen een visum voor Nederland. Het was de juiste plek om logistiek te studeren, want het is één van de sterke punten van Nederland. En van Rotterdam natuurlijk.”

“Na mijn afstuderen werkte ik voor een Nederlands bedrijf. Hier heb ik ongeveer zes jaar lang de inkoop en marketing in China verzorgd. Voor deze baan moest ik elk jaar maandenlang in Nederland blijven. In 2012 ben ik op zoek gegaan naar een andere werkgever. Ik kwam in contact met MULTIFIX, hun aanbod was perfect voor mij. Ik moet nog steeds reizen, maar meestal zijn het slechts korte reizen naar leveranciers in de buurt het kantoor van MULTIFIX Shanghai.

Past je baan goed bij je studie?

“Mijn supply chain-studie was relevant voor mijn baan als inkoopmanager, ook al is inkoop slechts een onderdeel van de supply chain. Ik geef leiding aan het inkoopteam, maar onze organisatie is niet erg hiërarchisch. Mijn collega Oliver en ik zijn verantwoordelijk voor veel van de dagelijkse managementtaken, maar we geven onze collega’s veel vrijheid om hun werk te doen”.

“Ik heb veel contact met mijn leveranciers. We werken met meer dan 100 leveranciers, maar 36 zijn erg belangrijk en we hebben nauwe relaties met de top 5. Het is erg belangrijk om vrienden met hen te zijn, zodat ze je willen helpen als je ze nodig hebt. Je moet ze vertrouwen zoals je een vriend vertrouwt. Hun medewerking is erg belangrijk, bijvoorbeeld als de bestellingen te klein zijn, erg complex of snel moeten worden geleverd. Je moet ze respecteren, en zij moeten jou respecteren.”

Hoe ziet een werkdag bij MULTIFIX Shanghai eruit?

“Ik woon zelf in Shanghai, maar ik moet nog 40 minuten naar kantoor, exclusief de files. Meestal begin ik mijn dag met een aantal telefoontjes en gesprekken met collega’s. Vaak heb ik veel e-mails, soms zelfs 200 of meer. Het grootste deel van de communicatie met de collega’s in Nederland verloopt via e-mail.

“We hebben geen pauze tot de lunch, maar dan hebben we een uur vrij om binnen of buiten het kantoor te eten. De werkdag eindigt rond 17.30 uur, maar meestal blijf ik langer. De meeste van mijn dagen zijn zo, hoewel we soms leveranciers moeten bezoeken. We hebben daar een bedrijfsauto voor, vaak moeten we drie uur rijden, maar het is nog steeds de snelste manier om te reizen”.

“De meeste mensen die ik spreek zijn verbaasd dat ik al acht jaar bij MULTIFIX Shanghai werk, maar ik hou van hun uitdagingen, ze houden mijn werk ‘fris’. MULTIFIX geeft me steeds weer nieuwe klussen. Ik heb nu meer vertrouwen in mijn werk dan toen ik begon, ik heb in de loop der jaren hard gewerkt en ik weet dat het bedrijf dit waardeert. De mensen van MULTIFIX doet niet aan politiek, ze doen hun werk. We maken geen ruzie, we praten over problemen. Dat werkt goed voor mij.”