We zoeken een Accountmanager voor MULTIFIX Assembly en W&A

We zoeken een Accountmanager voor MULTIFIX Assembly en W&A

MULTIFIX is op zoek naar een Accountmanager voor MULTIFIX Assembly en MULTIFIX W&A. Om precies te achterhalen wie deze plek het beste past, hebben we Rob Hoeks en Ruud Willems uitgenodigd voor een gesprek. Rob is Sales Manager Existing Business en zal de directe leidinggevende worden van onze nieuwe collega. Ruud is verantwoordelijk voor MULTIFIX Assembly en MULTIFIX W&A op het gebied van New Business.

Wat doen MULTIFIX Assembly en MULTIFIX W&A?

MULTIFIX Group bestaat in grote lijn uit drie divisies; Fasteners, Specials en Assembly. Assembly is erbij gekomen na de overname van Essit Assemblage in Geldrop. “Dit is wel een hele interessante tak, omdat dit alles is wat de MULTIFIX Group al deed. Het brengt ons letterlijk samen. Binnen MULTIFIX Assembly werken we aan mechanische en mechatronische samenstellingen. Dit kunnen we zo ver doortrekken als de klant wil. We willen niet alleen de assemblage doen. We nemen de supply chain over en proberen hier een win-win situatie in te creëren.”

Dan hebben we ook nog MULTIFIX W&A, dat staat voor Wiring & Assembly. Sinds 2019 is de sociale werkplaats, in het Limburgse Brunssum, onder hoede van MULTIFIX. “Hier worden veel assemblages en bedradingen gemaakt in grote series, bijvoorbeeld voor trucks.”

Wat is precies de functie?

Rob antwoord zonder enige aarzeling: “We zoeken een Accountmanager voor MULTIFIX Assembly en MULTIFIX W&A. Iemand die kan managen en organiseren. Daarnaast is het ook belangrijk dat iemand de klanten tevreden houdt. De interne opvolging moet goed zijn, net als de communicatie met de afdelingen onderling. Ook het risico en rendement moet natuurlijk goed op orde zijn.”

“Een uitdagende functie,” voegt Ruud er lachend aan toe. “Iemand met ervaring is fijn! Je moet wel een beetje overwicht hebben. Zeker omdat je veel te maken hebt met het management van de bedrijven waar we zaken mee doen. We zoeken iemand die communicatief sterk is en een commerciële instelling heeft. En die fulltime beschikbaar is!”

Met wie gaat de nieuwe kandidaat veel samenwerken?

“Je hebt veel te maken met de afdeling Existing Business. Eigenlijk heeft iedereen zijn eigen klanten, ondanks dat werk je toch veel samen. Ook heb je dagelijks contact met de afdeling New Business. Zij zijn verantwoordelijk voor alle nieuwe klanten en projecten. Als je kansen signaleert bij een bestaande klant, geef je dit aan hen door. Verder heb je natuurlijk ook veel contact met de afdelingen logistiek, inkoop, productie en kwaliteit. Eigenlijk ben je een beetje een spin in het web voor hen!”

Wat voor eigenschappen passen bij MULTIFIX?

“We zijn een informele organisatie en vinden het belangrijk dat iemand goed binnen het team past,” vertelt Rob. “Informeel en met een hands-on mentaliteit,” vult Ruud hem aan. “Iemand die commercieel sterk is en veel ervaring heeft. Het gaat over de uitbesteding van de productie. Je hebt dus voornamelijk met het management of de directie van de klant te maken. Zij verwachten ook wel dat er iemand met veel kennis en ervaring tegenover ze zit.”

“Iemand met een passende mentaliteit die met ons mee wil groeien. We hebben een ambitieus vijfjarenplan, maar na die vijf jaar stopt het natuurlijk niet!”

Hoe blijft een nieuwe kandidaat voorbereid op de toekomst?

“Als een nieuwe kandidaat dingen ziet, eigen ideeën aandraagt en initiatief neemt is dat top! Het is ook belangrijk dat iemand de KPI’s niet uit het oog verliest en ziet wat er geregeld moet worden om deze te realiseren. Eigen initiatief mag daarbij niet ontbreken!”

Ben jij de Accountmanager die we zoeken? Klik dan hier voor de vacature.

Heb je een vraag voor Ruud? Neem dan contact met hem op via Ruud.Willems@multifix.nl. Wil je meer weten over de openstaande vacature? Neem dan contact op met Rob via Rob.Hoeks@multifix.nl.