Montagepasta gedoe? “Wij hebben goede ervaringen met Lubo”

Montagepasta gedoe? “Wij hebben goede ervaringen met Lubo”

Een interview met onze collega John Bosmans

“Lubo is destijds ontwikkeld door Peter de Bruine, hij werd hiervoor zelfs genomineerd voor een Technishow Award. Lubo voorkomt koudlas en het ‘vreten’ van RVS bouten en moeren, waardoor ze moeilijk uit elkaar te krijgen zijn. Monteurs gebruikten daarvoor tot nu toe montagepasta, met alle nadelen die daarbij horen. Lubo zit al om de bout.”

Waarom geen montagepasta?

“Monteurs hebben een hekel aan montagepasta, een vies goedje dat ook op de machines en gereedschappen komt te zitten. Dat schoonmaken kost veel tijd, bovendien moeten bouwers van voedingsmiddelenmachines aan hoge hygiëne-normen voldoen. Lubo voldoet daaraan, het geeft ook niet af.”

“Lubo begint te werken zodra de moer over de bout gaat, vanwege de wrijving. Het is inzetbaar bij hoge snelheden en inzetbaar van -120 tot +1400 graden Celsius. Omdat je niet meer hoeft te boren kun je 60-80% sneller werken, het bespaart sowieso montage-uren. En slijtage en beschadiging van apparatuur door bijvoorbeeld slijpen.”

Hoe werkt Multifix samen met Lubo?

“Lubo voorziet desgewenst de (RVS) schroefdraden (buitendraad) van onze bouten, draadeinden, studs of specials van een droge en milieuvriendelijke smering. Multifix en Lubo werken al vanaf de oprichting van Lubo samen en Multifx heeft diverse gelubriceerde producten uit voorraad leverbaar. De bevestigingsmaterialen kunnen direct uit de verpakking worden gebruikt.”

“Lubo is eigenlijk een heel simpel product, maar het werkt goed. De inkopers van onze klanten zijn vaak huiverig omdat de kostprijs wat hoger is, maar ze zien niet de uren en kosten die het bespaart. Als ze naar het grote plaatje kijken, zullen ze de voordelen wel zien. Gelukkig zien steeds meer klanten dat in.”

Eerst zien dan geloven? Bekijk dan de volgende video waar zelfs een kapot geslagen bout voorzien van Lubo nog los komt: https://www.youtube.com/watch?v=opxofg-uJNc