Daan van Metaflex: “Ontzorgen, dat is de kracht van MULTIFIX”

Daan van Metaflex: “Ontzorgen, dat is de kracht van MULTIFIX”

Daan Rothengatter is tactisch inkoper bij deurenleverancier Metaflex. Hij koopt zijn bevestigingsmaterialen in pakketten. Hierin zitten alle bevestigingsmaterialen voor één deur. “Zo ontzorgt MULTIFIX ons en wij de monteurs.”

“MULTIFIX levert ons samengestelde pakketten. Dit zijn sets van ‘custom made’ delen, halffabricaten en bevestigingsmaterialen. Deze leveren we bij de klant als een compleet pakket. Samen met onze deuren natuurlijk! De monteurs die deze moeten installeren of onderhouden hebben dan alles bij elkaar.”

Wat voor deuren levert Metaflex?

“We zijn wereldwijd marktleider in luchtdichte deursystemen. Daar zijn we ook sterk in! Onze deur blijft dicht bij hogere atmosferische krachten. Hierbij kun je denken aan luchtsluizen in ziekenhuizen. Daarnaast is het ook de ideale oplossing voor deuren van koel- en vriescellen.”

Zie de losse bedrijfsbeschrijving onderaan dit artikel!

Wat is jouw rol bij Metaflex?

“Ik ben tactisch inkoper. De strategische inkoop vertaal ik naar operationele inkoopwerkzaamheden en vice versa. Ik ben verantwoordelijk voor voorraad, artikelbeheer en contractbeheer. Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor het maken en het plannen van de organisatiedoelen. Ook ben ik medeverantwoordelijk voor het behalen van deze doelen.”

“Ik zit nu twee jaar bij Metaflex. Vroeger werkte ik als elektrotechnicus. Ik heb mezelf in de retail gespecialiseerd tot inkoper. Zeven jaar geleden ben ik me verder gaan verdiepen. Dit keer in de inkoop ten behoeve van de maakindustrie. Dat bevalt me goed! Mijn technische kennis is van toegevoegde waarde in mijn vak. Een Metaflex deur is zoveel meer dan gewoon een deur. Dat maakt dat ik het zo naar mijn zin heb bij Metaflex!”

Hoe is de relatie met MULTIFIX?

“We werken al jaren samen met MULTIFIX. Ooit zijn we begonnen met losse bevestigingsmaterialen. Later zijn we samengestelde pakketten gaan bestellen. Het idee van het ontzorgen is goed! De leveringen meestal ook. Omdat we een projectorganisatie zijn, is een goede forecast voor de behoefte van de productie altijd een uitdaging. Soms grijpen we mis in de voorraden. MULTIFIX kan daar vaak adequaat op inspelen en snel bij produceren in China. Daar zitten, mede vanwege het transport, wel hogere kosten aan verbonden.”

“We hebben voornamelijk contact met Dirk van Empel. Op dit moment heb ik ook veel contact met Richard Wijnen. Hein Rommers spreek ik voornamelijk over strategische onderwerpen. Hij kwam destijds met het idee van samengestelde pakketten. Nu praten we over andere voorraadsystematiek. Zo maken we elkaar continu beter!”

“Onlangs hebben we een aantal Sustainable Development Goals van de United Nations omarmd. Onderdeel hiervan is doel 8 over waardig werk. Daar kijken wij ook naar bij onze leveranciers. MULTIFIX sluit daar mooi op aan. De maatschappelijke doelen die ze vervullen door middel van hun sociale werkplaats sluiten daarbij aan. Evenals eerlijke lonen voor de Chinese medewerkers. Ook op dat niveau passen we dus bij elkaar!”

Wat doet Metaflex?

“We zijn marktleider in luchtdichte deursystemen en automatisering. We zijn werkzaam in de gezondheidszorg, farmaceutische industrie en voedingsmiddelen industrie. Het bedrijf heeft productielocaties in Nederland en India. Onze deuroplossingen worden onder meer toegepast in operatiekamers, clean rooms en laboratoria. Oplossingen die bekend staan om hun veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Om de beste deuren te kunnen leveren zijn we constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan regels en richtlijnen in de sectoren waarin we leveren. Intensief luisteren en samenwerken zijn hierbij belangrijk! Alleen dan kunnen we onze klanten datgeen geven waar ze behoefte aan hebben. Absolute betrouwbaarheid. In alle opzichten!”