“Met mijn ICT-functie bij MULTIFIX is het cirkeltje weer rond”

“Met mijn ICT-functie bij MULTIFIX is het cirkeltje weer rond”

“Ik zag laatst hoe een traplift werd ingemeten met een 3D-bril van Microsoft, de HoloLens. De koper kon zo meekijken hoe de trap er straks uit komt te zien. Dat heet Mixed-reality. ICT is zo opeens een klantbeleving geworden. Als MULTIFIX kunnen we in de toekomst ICT-toepassingen als deze ‘informatief faciliteren’. Ook kunnen we ze zelf gaan gebruiken in logistiek en productie. Deze data verzamelen we in deze keten immers toch al.”

Oscar Alstede is sinds kort Manager ICT & Huisvestiging bij MULTIFIX. Hij werkte al bij het bedrijf en heeft een achtergrond in de ICT. Zijn handen jeuken. “Als je ziet wat wij op het gebied van data in het bedrijfsproces verzamelen en delen. Dan is dat nogal wat! Bijvoorbeeld hoe we de klant helpen met logistieke oplossingen. Of bij het selecteren van de beste leveranciers. Veel potentie op ICT-gebied! Mooie kansen!”

Wat ga je precies doen in je nieuwe functie?

“Ik ben verantwoordelijk voor de huisvesting en de ICT. Tegenwoordig hangt dat sterk samen natuurlijk! Op het gebied van ICT ga ik eerst kijken wat er nu is. Vervolgens wat er nodig is. Er spelen momenteel veel ontwikkelingen in de maatschappij. Een daarvan is cybersecurity. Thuiswerken biedt (door corona) veel uitdagingen. Telewerken met het gebruik van publieke apps of kanalen ook. Wij gebruiken sinds kort Teams om veilig te werken op afstand. Ook met klanten en leveranciers.”

“Bij de nieuwe vestiging van MULTIFIX Assembly in Bergeijk hebben we gezorgd voor een goede firewall. Ook hebben we nu een gasten netwerk. Dat was een opmaat naar een volgend niveau. In ons netwerk schermen we onze bedrijfsapparatuur af van de apparatuur van bezoekers. Denk hierbij aan laptops, tablets en smartphones.”

“We werken actief aan de cybersecurity. Zo krijgen de collega’s trainingen over veiligheid. Security gaat immers verder dan niet zomaar op een linkje klikken. We doen uiteraard nog veel meer! Dat houden we binnenshuis. We blijven innoveren om de risico’s te beperken. Ook willen we de infrastructuur goed up-to-date houden.

Heb je verder nog uitdagingen in ICT?

“Ja zeker! Zo komt er een grote klus aan op het gebied van ERP. Dit is de digitale ruggengraat van het bedrijf. We onderzoeken de cloudoplossing van Microsoft. Met een groep kerngebruikers zijn we de beste leverancier aan het selecteren. Een ERP-transitie duurt al snel twee jaar. Een goede klik is dan erg belangrijk!”

“ICT-investeringen kunnen we méér en méér richten op de cloud. Op deze manier betaal je voor veel zaken alleen nog een maandelijks bedrag per gebruiker. Je kunt zo eenvoudig op- en afschalen. Dat maakt ons wendbaar en flexibel. Het geeft je tevens een goed inzicht. Je kunt sturen op kosten en processen. Klanten, maar ook leveranciers en partners, vinden het immers normaler dat alles digitaal gebeurt. Ze willen het hele proces vanuit hun systeem kunnen volgen.

Je hebt zelf een achtergrond in de ICT?

“Ik ben al sinds de jaren ’80 actief in de ICT. Windows bestond toen nog niet. Ik maakte de migratie mee van de typmachine, kaartenbak en het bankboek naar de PC met printer. Later werden dat netwerken. Vestigingen moest je aan elkaar koppelen.”

“Ik ben als programmamanager in de IT-outsourcing terechtgekomen bij EDS, een internationaal bedrijf. Ik heb daar onder andere binnen ABN AMRO Transaction Banking- de ‘applicatie services outsourcing’ geleid. Bij Achmea was ik programmamanager in het Business Intelligence Competence Center. Bij Teradata was ik verantwoordelijk voor de datawarehouse-programma’s. Later ging ik naar het Professional Service Management van Integrated Marketing Automation. Ook cloud. Echt leuk!”

“Over een paar jaar draait het volgens mij méér en meer om ‘business persona’ toepassingen. Ook robotisering van processen en HoloLens implementaties gaan een grote rol spelen. Dus veel data en cloud! Kijk maar naar de snelheid waarmee datacenters uit de grond worden gestampt.”

Hoe kwam je bij MULTIFIX terecht?

“Na een sabbatical kwam ik met MULTIFIX Assembly in contact. Als je ziet wat ik nu ga doen is het cirkeltje rond. Aanpakken en doorpakken! Toen MULTIFIX Assembly uit Geldrop verhuisde, kwam mijn werkplek alleen maar dichter bij huis. Ik ben van oorsprong opgegroeid in het Rotterdamse. Sinds mijn 55e woon ik in het Brabantse Eersel.”

“Het leuke aan MULTIFIX vind ik dat het zo persoonlijk is! Iedereen gaat prettig met elkaar om. De cultuur is goed. De houding van de medewerkers ook. Ook het familiare spreekt me aan! Als Rotterdammer ben je gewend te zeggen wat je vindt en denkt. Dat wordt hier gelukkig wel gewaardeerd. We lachen veel en werken hard. Ik heb mijn plekje wel gevonden.”

Wil je ook bij MULTIFIX werken? Klik hier om de vacatures te bekijken.