“Je kan LEAN ook als een toolbox gebruiken!”

“Je kan LEAN ook als een toolbox gebruiken!”

Jeroen van Hout is 49 jaar en geboren en getogen in Bergeijk. Sinds september is hij werkzaam bij MULTIFIX. “Ik ben ooit begonnen bij Philips Healthcare. Eerst in de productie en later ben ik, naast mijn job, de HBO opleiding bedrijfskunde gaan volgen. Ik heb veel kansen gekregen en deze ook aangepakt. Zo heb ik ook op de logistiek, het kwaliteitsbeheer en als teamleider mogen werken. Na het afronden van mijn studie kon ik aan de slag als productiemanager en had ik vijf verschillende afdelingen onder mijn hoede.”

“Na 22 jaar was het tijd voor een nieuwe stap. Ik zag een advertentie van Agio voorbij komen waar ik meteen enthousiast van werd. Het leek me heel gaaf om voor een familiebedrijf te werken. Bij Agio was ik verantwoordelijk voor de productie (magazijn, onderhoudsdienst, kwaliteit en administratie). Na acht mooie jaren werd het bedrijf verkocht aan de Scandinavian Tabacco Group en werd de productie verplaatst naar België. Toen heb ik besloten te stoppen. Ik heb altijd gezegd dat als iets me een leuk bedrijf leek, het MULTIFIX was. Toen er een vacature vrij kwam, attendeerde een van mijn vrienden me daarop. Inmiddels ben ik hier productiemanager en dat bevalt heel goed!”

Hoe is je rol binnen de organisatie?

“Ik ben verantwoordelijk voor de productie en geef direct leiding aan de teamleider, kwaliteitscoördinator en de commercieel administratief medewerker. Toen ik hier begon, was er behoefte aan LEAN. Het is een hele mooie, maar brede term. Eigenlijk is het een gedachtegoed dat heel breed inzetbaar is, mede door alle tools die er onder vallen. Ik heb daar, vanuit Philips, een internationale cursus voor mogen volgen in onder andere Schotland. Samen met collega’s uit China, Israël, België, Polen, Duitsland en Amerika heb ik het LEAN-management programma gevolgd. Dit duurde drie weken, waarbij we steeds van locatie wisselden. Dat was heel leuk! MULTIFIX wilde hier graag iets mee gaan doen, maar dit moest wel praktisch ingestoken worden. Daarom hebben we een LEAN-training samengesteld. Door Corona is dit, helaas, op een laag pitje komen te staan.”

Vertel. Wat is LEAN precies?

“LEAN is eigenlijk een gedachtegoed. Het kan een concept zijn binnen je bedrijf, maar je kunt het ook als een toolbox gebruiken en de passende elementen eruit halen. Dat eerste betekent dat iedereen, van de CEO tot een medewerker op de vloer, alles wat ze doen in het kader van LEAN doen. Dat is niet echt MULTIFIX, het past niet bij het karakter van het bedrijf. Het inzetten van verschillende tools leek ons echter wél heel interessant. Daarom zijn we gestart met de 5S methode. Ik heb Richard Wijnen en de andere teamleiders een training gegeven en vanuit daar zijn we gestart.”

“Eigenlijk vormt dat de basis voor het leren denken in verbeteringen. Je laat mensen gestructureerder werken en laat ze kennis maken met de verbeteringen. We zijn gestart met 5S omdat we wilden zorgen dat alle werkplekken efficiënt zijn ingericht, veilig en schoon zijn. De bezem erdoor dus en opruimen wat niet meer gebruikt wordt! Uiteindelijk doe je het om mensen praktischer te laten werken. Je wilt het samen doen, maar ook goed borgen. Inmiddels zijn de eerste stappen dus gemaakt!”

“Toen ik hier net kwam, moesten we soms gaan zoeken naar gereedschappen. Dat werkt niet prettig. Als iemand de schroefboormachine bijvoorbeeld elke dag nodig heeft, kan je die beter bij de werkplek leggen, dan vijf meter verderop in de kast. Inmiddels hebben we ook gereedschapsborden gemaakt, waarbij elke werkplek een eigen kleurcodering heeft. We hebben de silhouetten van de gereedschappen hierop uitgetekend. Iedereen weet waar wat moet hangen en wat er mist als het bord niet gevuld is.”

In de toekomst uitbouwen richting LEAN?

“Zeker en er zijn ook al kleine stappen gemaakt binnen zowel de productie als de logistiek. Teamleiders Mark, Bas en José zijn enthousiast en pakken goed door! Ze hebben er binnen de logistiek bijvoorbeeld voor gekozen de computer en benodigde gereedschappen te verplaatsen naar de werkplek. Nu hoeven ze minder heen en weer te lopen en kunnen ze efficiënter werken.”

“Het is soms lastig om iedereen mee te krijgen. De een is heel enthousiast en wil graag aan de slag, de ander wil liever zijn of haar ding doen. Daarom hebben we vanuit de productie een stuurgroep opgericht met Dennis, Wesley, Niels en Mark. We hebben een presentatie gegeven aan onze collega’s om het concept uit te leggen. We hebben ze aangegeven wat het uiteindelijke doel is en blijven iedereen hierin meenemen. Het tempo wordt mede bepaald door de collega’s. Ik vind het belangrijk om de gezamenlijk gestelde doelen te behalen en draagkracht te creëren. Dan kunnen we het ook borgen voor de toekomst. Het betekent overigens niet dat dit vrijblijvend is. Soms moeten we even op de rem trappen om vervolgens extra gas te kunnen geven.”

Wat is de volgende stap?

“We willen gaan kijken of we mensen verder kunnen enthousiasmeren om dit op de pakken. We willen ze betrekken en laten zien dat ze invloed hebben op het resultaat. Het is mooi om dit samen te kunnen doen!”

Heb je een vraag voor Jeroen of wil je meer weten over deze werkwijze? Neem dan contact op met Jeroen via jeroen.vanhout@multifix.nl.