“Het is fijn als de kandidaat affiniteit heeft met de metaalbranche.”

“Het is fijn als de kandidaat affiniteit heeft met de metaalbranche.”

Willem Weijers begon ruim twintig jaar geleden op de afdeling New Business bij MULTIFIX. Inmiddels is hij manager van dit team en niet meer weg te denken uit onze organisatie. Goed nieuws overigens! We zoeken nog versterking. Ik vroeg Willem het, spreekwoordelijke, hemd van het lijf om alle info over deze job voor je te verzamelen.

Vertel! Naar wie zijn jullie op zoek?

“We zoeken een kandidaat die affiniteit heeft met de metaalbranche. Het is fijn als iemand binnen een vergelijkbare markt gewerkt heeft en hier een netwerk binnen heeft opgebouwd. Dat vinden we heel belangrijk. Ook omdat het maakt dat iemand snel, en relatief eenvoudig, aan de slag kan gaan,” vertelt Willem. “Het maakt de start een stuk makkelijker! Verder vinden we het belangrijk dat iemand het beste uit zichzelf wil halen en wil groeien binnen zijn of haar functie!”

Wat voor job is het precies?

“Een hele leuke,” zegt hij met een lach. “De nieuwe kandidaat moet de behoefte van de klant weten te identificeren en deze kunnen onderbouwen met technisch vakkundig advies. Deze job vraagt ook om een bepaalde mate van zelfstandigheid. In principe verwachten we dat iemand zelfvoorzienend is in het maken van zijn of haar afspraken. We leveren ze leads aan, maar de bezoekagenda mag zelf gevuld worden.”

“Na klantbezoeken brengt de nieuwe kandidaat, hopelijk, aanvragen binnen. Deze mogen vervolgens uitgewerkt worden. Onze collega van Sales Support maakt hier een offerte van. Is deze klaar? Dan kan de vertegenwoordig(st)er deze aan de klant overhandigen. Telefonisch, of tijdens een afspraak. Net waar de voorkeur naar uitgaat. In principe zijn ze verantwoordelijk tot het moment van tekenen. Alles wat daarop volgt, wordt uit handen genomen door Esther, onze Sales Support.”

Binnen wat voor team komt de nieuwe kandidaat te werken?

“Een heel enthousiast team! Dat klinkt goed hé? Meen ik wel echt overigens! Lekker laagdrempelig; de Kempische mentaliteit noemen ze het hier ook wel. Ik denk dat iedereen die hier uit de buurt komt meteen begrijpt wat we hiermee bedoelen!”

“Stiekem zijn we ook wel money driven. Ik denk dat dat hoort op een verkoopafdeling. Dat gezonde gevoel van competitie. Targets moeten natuurlijk wel gehaald worden. Het is fijn als de nieuwe kandidaat gewend is hiermee te werken!”

Heb je een vraag voor Willem? Of wil je meer over de openstaande vacature weten? Neem dan contact met hem op via willem.weijers@multifix.nl.