“De openstaande functies zijn onwijs leuk!”

“De openstaande functies zijn onwijs leuk!”

“Ik ben Arend Ax, sinds kort ben ik woonachtig in Duizel. Ik startte mijn carrière bij Intertoys en heb later voor Manutan/Overtoom gewerkt. Eigenlijk altijd in verkoop gerelateerde functies. Sinds drie jaar werk ik met heel veel plezier voor MULTIFIX. Korter kan ik het niet maken,” zegt hij.

Wat voor functie vervul je?

“Ik ben Sales Representative binnen het Fastener team. In deze rol staat de klantrelatie centraal. Ik vind het heel belangrijk om regelmatig bij bestaande klanten langs te gaan. Het zorgt ervoor dat je een goede band opbouwt. Dat doe ik ook bij nieuwe klanten overigens. Als er problemen ontstaan ga ik samen met mijn collega’s van de binnendienst op zoek naar een passende oplossing voor het probleem. Op het moment dat ik mijn klant iets beloof, wil ik het ook waarmaken. Soms is dat lastig. Momenteel speelt er heel veel binnen de branche wat het bemoeilijkt. De staalprijzen stijgen en de levertijden zijn een stuk langer. Goede, eerlijke communicatie is dan key! Eigenlijk maakt die hectiek het ook wel interessant,” voegt hij er lachend aan toe.

Ik hoorde dat jij ervoor hebt gezorgd dat MULTIFIX met een CRM pakket werkt. Kan je daar iets meer over vertellen? Wat doen jullie ermee?

“Klopt! Het is belangrijk om de klant compleet in beeld te hebben en te houden. Zeker door de verschillende takken van sport. Omdat we de klant zowel Fasteners, Specials en Assembly aanbieden, heeft de klant binnen de organisatie met verschillende mensen te maken. Dan is een goed CRM systeem cruciaal! Iedereen kan alle informatie inzien. Je weet wie, wat gecommuniceerd heeft en welke afspraken er zijn gemaakt. Het is fijn dat iedereen zo overal van op de hoogte is.”

Er staan twee functies open. Wat voor kandidaten zoek je?

“Als ‘Sales Support’ medewerker is het belangrijk dat je secuur te werk gaat. In een offerte mogen natuurlijk geen fouten staan. We werken binnen MULTIFIX met KPI’s per afdeling. Het is dus fijn als het een teamplayer is! Doelstellingen behalen doen we namelijk door samen te werken. Al heeft iedereen natuurlijk ook zijn persoonlijke KPI’s. Binnenkort stappen we over op een ander ERP systeem en daar zit ook een nieuw CRM pakket in. Leuk als iemand zich daarin mee kan ontwikkelen.”

“De ‘Sales Representative’ moet goed zelfstandig kunnen werken binnen zijn rol, maar ook een echte teamplayer zijn. Hij of zij is verantwoordelijk voor de order, die vervolgens verder verwerkt wordt door de rest van het team. Je moet het belang van je collega’s dus wel inzien. Ik gun de nieuwe collega alle successen, maar hij of zij moet er ook tegen kunnen als het een keer niet mee zit. Je moet de knop om kunnen zetten. Helemaal bij de klant. Een negatieve mindset kan voelbaar zijn voor de klant en dat wil je niet. Kortom, een teamplayer die goed kan relativeren.”

Hoe vind je het bij MULTIFIX?

“Het is écht een platte organisatie. Alles is bespreekbaar en iedereen biedt je een luisterend oor bij de zakelijke issues die er kunnen zijn. Je kan altijd wel met iemand sparren. Ik ben ‘boven de rivieren’ geboren en ben later voor mijn toenmalige werkgever verhuisd naar Brabant. Aan de Brabantse mentaliteit heb ik wel even moeten wennen, maar dat is snel gelukt. Al met al, een heel fijn familiebedrijf! We hebben nog twee verschillende functies open staan, dus je weet wat je te doen staat!”

Wil je meer weten over de twee openstaande functies? Klik dan hier. Heb je een vraag voor Arend? Neem dan contact met hem op via Arend.Ax@multifix.nl.