Financiële administratie én een studie: “De combi was ideaal!”

Financiële administratie én een studie: “De combi was ideaal!”

“Ik heb destijds twee MBO-opleidingen geprobeerd te volgen. Een voor applicatieontwikkelaar en een voor onderwijsassistent. Helaas bleken deze niet helemaal bij me te passen. De opleiding Junior Assistent Accountant bleek wel een match. Ik werk graag met cijfers en zoek graag dingen uit. Daarom ben ik verder gegaan met de deeltijd HBO-opleiding Finance & Control. Dat kon ik mooi combineren met mijn baan op de financiële administratie bij MULTIFIX.”

Kai Rademakers combineerde een deeltijdstudie Finance & Control met een vierdaagse baan bij MULTIFIX. Dat beviel hem goed. “Ik assisteerde met het maken van rapportages en het uitvoeren van controles. Ook hield ik me bezig met de administratie van onze vestiging in Brunssum. Ik werd in het diepe gegooid, maar kreeg ook veel verantwoordelijkheden. Dat beviel me goed. Het was één grote uitdaging.”

Wat doe je precies bij MULTIFIX?

“Ik werk op de afdeling Financiële Administratie. Eigenlijk heb ik nog geen specifieke functienaam omdat ik nog lerende ben. Je kunt me het beste administratief medewerker noemen denk ik. Ik ondersteun Anke van Son en Rion Burgmans bij het maken van de rapportages. Ook behoren de administratieve taken voor MULTIFIX W&A grotendeels tot mijn verantwoordelijkheden. Dat gaat goed volgens mij. Ik leer nog elke dag bij!”

“Ik zag het niet meer zo zitten om fulltime in de schoolbanken te zitten. Daarom was deze combinatie zo ideaal voor me. Voor MULTIFIX gelukkig ook. Ik heb mijn plan naast dat van hun gelegd en het sloot naadloos aan. Uit de eerste gesprekken met Jeroen Westerink en Anke van Son bleek namelijk dat zij dit model ook wel zagen zitten. Zo konden ze me goed in leren. Ook vond ik het fijn dat er veel groeimogelijkheden zijn voor de toekomst.”

Financiële administratie én een studie. Hoe beviel dat?

“De combinatie met school beviel me goed. In het begin was het wel wennen omdat de manier van lesgeven op mijn deeltijdopleiding anders was. Je moest veel voorbereiden en goed plannen. Daar had ik eerst moeite mee, maar dat ging me al snel beter af! Anke hielp me goed. We hadden om de week op vrijdag overleg en bespraken ook de lessen van donderdag. Ik kon voor vragen altijd bij haar terecht. Dat was heel fijn!”

“De lessen sloten ook goed aan op de praktijk. Er was veel overlap. Op het moment dat ik in de schoolbanken leerde over KPI’s, was ik daar ook bij MULTIFIX mee bezig. Er was sprake van veel synergie. Kort nadat ik bij MULTIFIX ben gaan werken, startte ik ook met mijn studie. Die combinatie beviel me heel goed. Het was eigenlijk precies wat ik zocht. MULTIFIX is een ‘dorps’ bedrijf waar iedereen elkaar kent. De mensen zijn vriendelijk. Je hebt niet het gevoel dat je een van vele bent.”

“Ik vind het belangrijk dat ik mezelf blijf verbeteren en nieuwe ervaringen op doe. Wellicht wil ik zelfs nog ooit een vervolgopleiding gaan doen. Leren gaat me goed af, het kiezen van de juiste richting daar had ik in het verleden meer moeite mee. Gelukkig is dat nu opgelost. Ik zit helemaal op m’n plek!”

Meer weten over de financiële administratie? Of heb je een vraag voor Kai? Neem dan contact met hem op via Kai.Rademakers@multifix.nl.