“De rol van Financieel Controller past goed bij me!”

“De rol van Financieel Controller past goed bij me!”

Anke van Son is Financieel Controller bij MULTIFIX. Als ik haar vraag of ze ooit spijt heeft gehad van haar overstap antwoord ze volmondig nee. “In maart werk ik vier jaar bij MULTIFIX en het bevalt onwijs goed.” Als ik haar vraag wat haar zo aanspreekt, antwoord ze: “De mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het familiare gevoel! Er heerst een Kempische ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Grapje op zijn tijd kan ook. Heel leuk allemaal!”

“Thuiszitten vond ik, vooral bij de eerste lockdown, vervelend! Ik miste mijn collega’s enorm. Ondanks dat heeft Corona me veel inzichten gegeven. Ik ben thuis werken uiteindelijk gaan waarderen, omdat ik dan meer meters kan maken.”

Wat doe je precies?

“Ik ben ooit begonnen als Financieel Administratief Medewerker. Anderhalf jaar geleden werd ik Assistent Controller. Ik blijf me ontwikkelen en daar is hier ook de mogelijkheid toe. Inmiddels ben ik Financieel Controller. Dat is eigenlijk een leertraject. Veel zaken heb ik wel ooit tijdens mijn opleiding geleerd, maar daar heb ik nooit werkervaring in op kunnen doen. Voor MULTIFIX heb ik ook administratieve functies vervuld, maar voornamelijk voor kleinere bedrijven. Dat ging van boeken tot het voorbereiden van de jaarstukken.”

“Ik heb toen een HBO-opleiding SPD Bedrijfsadministratie gedaan. Van jongs af aan riep ik dat te willen doen. Ik heb iets met cijfers, ben onwijs nieuwsgierig en zoek graag dingen tot in de puntjes uit. Uiteindelijk moeten debet en credit gelijk zijn. Dán voel ik me op mijn gemak,” vertelt Anke met een lach.

Hoe ziet de werkdag van een Financieel Controller eruit?

“Die begint met het bijwerken van mijn mail. Op maandag hebben we de weekstart met de afdeling, daarin bespreken we wat er op de planning staat en wat er volgende maand moet gebeuren. Elke keer ziet het er weer anders uit. Een rapportage week is bijvoorbeeld anders dan een week met controles. Daarnaast krijg ik op dagelijkse basis veel vragen van collega’s.”

“De Corona tijd is pittig en heeft ook de nodige ontwikkelingen met zich meegebracht. Zo hebben we anders samen leren te werken, maar is ook iedereen zelfstandiger geworden. Misschien is oplossingsgerichter zelfs een beter woord? Super goede ontwikkelingen vind ik! Als mens ben je denk ik snel geneigd om een vraag te stellen als daar de mogelijkheid toe is. Dat is best een bijzonder iets. Tijdens de lockdown kon dit niet, waardoor iedereen veel inventiever werd.”

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“De afwisseling; geen dag is hetzelfde. Dat maakt het zo uitdagend! Aan het eind van de dag heb ik vaak niet alles van mijn to-do-list af weten te strepen. Ondanks dat heb ik vaak wel veel andere dingen kunnen doen. Naarmate ik me verder ontwikkel en groei binnen de rol van Financieel Controller, word het werk ook interessanter!”

“Etiënne is sinds september onderdeel van het team! We werken heel fijn samen, ook al is het nog maar kort. Ik heb de inhoudelijke kennis, hij heeft de management skills. Samen moeten we er iets moois van gaan maken op én met de financiële afdeling,” vertelt Anke. “We willen verbeterslagen gaan maken op het gebied van automatisering. Dat zit natuurlijk ook deels in het nieuwe ERP systeem. Daarnaast willen we de rapportage processen aan gaan pakken.”

“Samen gaan we dit allemaal op proberen te pakken de komende tijd. Het is super om onderdeel uit te mogen maken van al deze ontwikkelingen!”

Heb je een vraag voor Anke? Of wil je meer weten over haar rol binnen het bedrijf? Neem dan contact met haar op via anke.son@multifix.nl.