“De vacature van Projectmanager bij Multifix was me op het lijf geschreven”

“De vacature van Projectmanager bij Multifix was me op het lijf geschreven”

“Ik vind het leuk dat ik als Projectmanager bij Multifix de hele dag bezig ben, mijn dag moet voorbij vliegen. En als ik de eerste twee maanden al zie wat er al aan diverse projecten voorbijkomt, voorspelt dat veel goeds. Er is méér dan genoeg te doen.”

Twan van den Boom is sinds een paar maanden Projectmanager bij Multifix (en we zoeken er nog één, klik hier) en het bevalt hem goed: “Je bent hier als Projectmanager een spin in het web, dat spreekt me erg aan. Ik pak graag werk aan en sta open voor nieuwe technieken en materialen. Ik heb niet alle kennis in pacht, maar je leert hier snel en vult elkaar goed aan. Ik ga elke dag met veel plezier naar Multifix, dat is toch waar je het uiteindelijk voor doet.”

WAT DEED JE HIERVOOR?

“Ik deed Business&Development voor de -voornamelijk Duitse- automotive, bij een vestiging van een Japans bedrijf met wereldwijd 3500 medewerkers. We richtten ons in Nederland als projectmanagementbureau vooral op een ‘nichemarkt’ met engineering, prototypen en pre- en kleinserieproductie, de standaard ligt daarbij erg hoog in de automotive. En de werkgever waar ik daarvóór werkte richtte zich ook vooral op prototyping, maar dan voor de consumentenmarkt. In de wereld van prototyping zijn snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk, daar heb ik inmiddels heel wat ervaring mee.”

“Ik ben gelukkig breed inzetbaar, dat heeft me wel geholpen bij mijn sollicitatie. Prototyping en kleinserieproductie is bijvoorbeeld enerzijds gekoppeld aan 3D printen, maar anderzijds ook aan o.a. plaatwerk, CNC, hogedrukgieten, spuitgieten en diverse oppervlaktebehandelingen als lakken, anodiseren en poedercoaten. Ik werkte in het verleden met een breed scala aan technieken met producenten over de hele wereld. Multifix richt zich wel op veel grotere aantallen dan bij prototyping of kleinserieproductie, dus de praktijk is hier wel iets anders. Maar ik kan toch veel van mijn ervaring hier inzetten.”

HOE OVERLAPT HET WERK VAN MULTIFIX MET JE EERDERE ERVARING?

“De overlap zit vooral in de diversiteit aan verschillende oplossingen die je als bedrijf kunt aanbieden aan de klant, als one-stop-shop. Verder laat Multifix ook samples maken, deze worden al gemaakt met de uiteindelijke ‘massa’ productietechniek. De gereedschappen zijn dus al gereed, hierdoor kan de klant de samples meteen valideren en bij goedkeuring meteen de productie op laten starten.”

“Veel van deze gereedschappen, zoals matrijzen voor spuitgieten, worden ook bij prototyping of kleinserieproductie gebruikt, maar dan vaak niet volautomatisch of met andere werktuigmaterialen. Bij kleinere oplages is dan ook vaak de productprijs ondergeschikt aan de levertijd.”

“Het toeval wil dat ik de dag dat mijn werkgever en ik -in goed overleg- met elkaar besloten te stoppen, ben benaderd via LinkedIn over de functie van Projectmanager bij Multifix. Ik kende Multifix persoonlijk nog niet, maar ik was blij dat ze me hadden gevonden. Ik had met mijn vrouw overlegd dat ik rustig de tijd wilde nemen om de juiste baan te vinden, maar dat liep dus iets anders, haha. De vacature leek me heel interessant, ook al wist ik van een groot deel van het assortiment van Multifix toen nog niks.”

DE VACATURE VAN PROJECTMANAGER PASTE GOED BIJ JOU?

“In wilde minder sales gaan doen, dus de vacature voor Projectmanager sprak me erg aan. Ik deed bij mijn vorige werkgever projectmanagement als nevenactiviteit en bij mijn eerste werkgever ben ik een lange tijd Projectmanager geweest. Uiteindelijk kan ik hier toch het beste mijn ei in kwijt. Ik had mijn eerste gesprek bij Multifix met Pieter Bierens en Hans van Herk, het sprak me vooral aan dat het werk en productpakket zo veelzijdig is. Niet alleen bevestigingsmaterialen, maar ook allerlei diverse metaalbewerkingen, productietechnieken en kunststofproducten, waar ik toevallig wat meer van weet.”

“Het dagelijkse contact met China is ook leuk. Communicatie met China is af en toe wat lastiger, dus je moet als projectmanager duidelijk formuleren wat je nodig hebt. Als je ziet hoe snel en deskundig ze bij Multifix Shanghai werken, kun je zeggen dat Multifix daar iets heel moois heeft neergezet. Het is leuk om daar deel van uit te maken. Je mag onder normale omstandigheden ook regelmatig naar China naar je collega’s en productie toe, maar op dit moment mail en bel ik alleen met ze.”

HOE BEVALT HET OP DE AFDELING PROJECTMANAGEMENT?

“Erg goed. Mensen willen nog wel eens vergeten hoe belangrijk collega’s zijn. Toen ik het eerste gesprek had, hield ik daar meteen een goed gevoel aan over, het voelde als vertrouwd. Behalve met Hans en Pieter werk ik veel met Arnoud Joosten in het project management team en Mark van Casteren van kwaliteit, onvoorstelbaar hoeveel kennis er bij deze jongens zit. Verder heb ik ook veel contact met inkoop en verkoop. Het is hard werken, maar zeker ook gezellig. Je mag je mening geven, iedereen staat voor elkaar klaar en er wordt veel gelachen.”

“Ook het bedrijf zelf is leuk, een platte organisatie waar de medewerker centraal staat. Ik zag op de website dat er weinig verloop in het personeel is, dat spreekt natuurlijk ook boekdelen. Ik denk dat ze hier voor een lange tijd aan me vast zitten.”

Wil je ook Projectmanager worden bij Multifix? Klik hier voor de vacature.