Daan: “De rol van Accountmanager Specials past beter bij me”

Daan: “De rol van Accountmanager Specials past beter bij me”

“Ik ben Daan, 24 jaar oud en woon in Luyksgestel. Na mijn studie Small Business and Retail Management ben ik bij MULTIFIX terecht gekomen. Voordat ik besloot te gaan werken, heb ik nog een aantal lessen aan de Universiteit gevolgd, maar dit was niets voor mij. Inmiddels vervul ik de functie van Accountmanager. Het bevalt me goed. In mijn vrije tijd ga ik het liefst op stap of naar een festival. Ook ben ik regelmatig te vinden in de fitness. Ongeveer alles wat nu niet meer mag, haha!”

Je hebt pas een nieuwe functie. Wat doe je nu precies?

“Ik ben sinds begin november Accountmanager Specials. Ik zorg eigenlijk dat alles in goede banen word geleid. Daarbij kijk ik naar de voorraden, de levertijden en de klanttevredenheid. Klantcontact spreekt me heel erg aan. Ik vind het leuk om dingen te regelen. Helemaal als er spoed bij komt kijken.”

“In deze functie werk ik voornamelijk met bestaande klanten. Je bent dus bekend met elkaar en dat is fijn. Als er iets mis gaat, kijk je samen naar de best mogelijke oplossing. Ik werk veel samen met Aggie en Kim. Zij zijn verantwoordelijk voor de Sales Support en leiden de administratie in goede banen. Rob Hoeks is mijn leidinggevende. Ik onderhandel voornamelijk en zorg dat alles goed geregeld word.”

Liggen er veel uitdagingen?

“Chinees Nieuwjaar komt er weer aan. Het is altijd een uitdaging om alles zo te regelen dat de klant er zo min mogelijk last van heeft. Veel leveranciers zijn dan twee weken tot een maand dicht. Ik probeer klanten vroegtijdig in te lichten zodat ze kunnen inventariseren wat ze nodig hebben. Op zich gaat dat goed. Iedereen houdt er rekening mee.”

“Leveringen zijn dan beperkt. Iedereen wil zijn items op tijd hebben, daardoor zitten leveranciers bomvol. Momenteel zijn de prijzen ook niet heel gunstig. Je moet dus zorgen dat alles vóór Chinees Nieuwjaar geregeld is. Gelukkig doen we dat goed. Daarna start alles weer op en lopen dingen weer door. Verder is het voor mijzelf ook een uitdaging, want ik ben nog vrij nieuw in de functie Accountmanager.”

Als je dit vergelijkt met je vorige functie, wat past er dan beter bij je?

“Hiervoor was ik werkzaam als Sales Representative, dus als buitendienst. Deze functie past mij beter, want koude acquisitie is niet mijn favoriete bezigheid. Ik ben geen keiharde verkoper. Ik ben er dus wel op vooruit gegaan. Relatiemanagement past beter bij mij.”

De rol van Accountmanager bevalt dus goed?

“Tot nu toe wel. Het is jammer dat we zoveel thuis moeten werken nu. Ik mis het contact met mijn collega’s. Over het algemeen kom ik niet meer bij klanten, behalve als dit gewenst is. Ik hoop dat ik door kan groeien in deze functie. Ik heb een mooie stap gemaakt en wil nu, binnen MULTIFIX, kijken hoe ver ik kan komen. Het is een heel leuk bedrijf. We hebben leuke collega’s en ik vind dat we precies groot genoeg zijn. Met de 100 medewerkers die we in Bergeijk hebben zijn we niet te groot, maar ook niet te klein. We zijn allemaal harde werkers met een fijne, Kempische mentaliteit. Doe maar normaal!”

Hoe vind je de begeleiding vanuit MULTIFIX?

“Het Onboarding traject is volop in ontwikkeling. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dat op het begin minder vond. Dit is goed opgepakt door HR en de algemene begeleiding is ook goed verbetert. Thuiswerken maakt het momenteel wel iets moeilijker. Kleine vragen kun je nu minder makkelijk aan elkaar stellen.”

“Dat ik het bedrijf en de collega’s al kende, maakt het een stuk makkelijker!”

Wil je meer weten over een specifiek onderwerp of heb je een vraag voor Daan? Neem dan contact met hem op via Daan.Borrenbergs@multifix.nl.