De Internationale Dag van de Douane | 26 januari 2021

De Internationale Dag van de Douane | 26 januari 2021

In 1983 is 26 januari uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van de Douane’. De Wereld Douane Organisatie geeft deze dag elk jaar een speciaal thema. Reden voor ons om je mee te nemen in de verschillende processen waar we als bedrijf mee te maken hebben.

De Dag van de Douane kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Vanwege onze transporten uit China hebben we veel te maken met de douane. In dit artikel vertellen we je meer over de werkwijze die gehanteerd wordt.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Iedere zending moet ingeklaard worden voor levering in Bergeijk. Dit kan een lucht- of zeevracht zijn. Hiervoor moeten wij een goederencode aanleveren. Dit wordt ook wel een Intrastat-code genoemd. Deze code geeft aan hoeveel invoerrechten betaald moeten worden.

Veel van onze producten zijn klant specifieke maakdelen gemaakt van staal, aluminium of plastic. Deze zijn vaak niet standaard toe te wijzen aan een specifieke code. Hierdoor kom je al snel uit bij een algemenere omschrijving als ‘andere werken van staal’. Dit wil nog wel eens tot extra controles leiden.

Vinden er ook controles plaats?

Soms wil de douane de goederen fysiek zien. De zending valt dan ‘rood’. Voor de luchtvrachten inspecteert de douane de goederen op de luchthaven. Bij containers gaat dit echter heel anders. Hiervoor kan de douane een scan maken op de terminal. Dit om te zien of er geen opvallende zaken in zitten. Ook kan de douane een specifieke inspectie doen. Bijvoorbeeld van een aantal artikelen die in de container zitten. In dat geval wordt er een afspraak gemaakt voor inspectie in Bergeijk.

Wie zijn hierbij aanwezig? Wat is er nodig voordat een container vrijgegeven wordt?

Bij deze controles zijn de douanier en de gasdokter aanwezig. De gasdokter controleert de container voordat deze opengemaakt wordt. Dit is om er zeker van te zijn dat deze vrij is van schadelijke gassen. Na vrijgave van de gasdokter mag de seal van de container af. Een van onze collega’s mag hem dan openen. De douanier moet hierbij aanwezig zijn! Samen kijken we de producten die ‘rood’ gemarkeerd zijn. Is de juiste HS-code overal toegepast? Dan mag de zending vrijgegeven worden en kunnen we onze klanten beleveren!