Containerschip ‘Ever Given’ is losgekomen

Containerschip ‘Ever Given’ is losgekomen

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, het containerschip ‘Ever Given’ is eindelijk losgekomen. Het schip blokkeerde dagenlang het Egyptische Suez kanaal. Afgelopen dinsdag kwam de ‘Ever Given’, afkomstig van een Taiwanese Rederij, vast te zitten.

Waar lang onbekend was waardoor het schip vast is komen te liggen, werd later gemeld dat het om een zandstorm zou gaan. De directeur van de Suez Canal Authority, het staatsbedrijf dat het kanaal bezit, geeft aan dat dit echter niet de belangrijkste oorzaak zou zijn. Mogelijk zijn menselijke fouten de oorzaak geweest dat het vierhonderd meter lange schip dwars in het kanaal is komen te liggen. Echter moet onderzoek, wat kan starten nu het schip weer los is, dit nog bevestigen.

Door de ligging van het schip hebben honderden schepen moeten wachten tot de doorgang weer vrij was. Dit verkeer is inmiddels weer op gang, maar het zal wel de nodige logistieke problemen veroorzaken in de havens. De containerschepen die in de ‘file’ lagen, zullen nu immers kort op elkaar aan gaan komen in de Europese havens.

Wat de impact hiervan zal zijn is nu nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Wanneer er vertraging optreedt voor uw orders, dan wordt u hier door uw contactpersoon zo spoedig mogelijk persoonlijk over geïnformeerd. Wij doen er alles aan om duidelijkheid te krijgen over de invloed die dit heeft op onze zendingen.