Medewerkers MULTIFIX Wiring & Assembly ontvangen certificaat n.a.v. opleidingstraject IATF 16949-certificering

Medewerkers MULTIFIX Wiring & Assembly ontvangen certificaat n.a.v. opleidingstraject IATF 16949-certificering

De draadboomfabriek in Brunssum die MULTIFIX begin 2019 heeft overgenomen, is in december 2018 met goed gevolg geauditeerd voor de IATF 16949 norm.

Deze normering is erg belangrijk voor bedrijven die actief zijn in, of leveren aan de automotive sector. Klanten eisen dit van toeleveranciers als WSP Parkstad / WOZL omdat verstoringen in hun productieproces enorm kostbaar zijn. Dat kan oplopen tot honderdduizenden of zelfs een miljoen euro per uur.

 

Met slechts 5 minor afwijkingen van administratieve aard is deze audit zeer goed verlopen! Afgezet tegen een landelijk gemiddelde van ca. 10 afwijkingen, zijn wij extra trots op dat resultaat. Deze IATF-standaard is namelijk een van de moeilijkst uit te voeren normen die veel vraagt van onze medewerkers.

Deze certificering maakt de organisatie transparant en geeft inzicht in de efficiëntie en effectiviteit van de werkzaamheden. Met die informatie kan verdere sturing en verbetering worden gerealiseerd waar niet alleen de klanten, maar ook het bedrijf zelf en de medewerkers voordeel van hebben.

Sinds 2017 is een nieuwe norm van kracht, waardoor WSP Parkstad/WOZL een inhaalslag heeft moeten uitvoeren op het gebied van kennis en kunde. In 2018 is gestart met een speciaal opleidingstraject waarbij externe bedrijven diverse cursussen hebben verzorgd op de locatie in Brunssum.

Zo is de product- en proceskennis van een groot aantal medewerkers verbeterd. 70 Medewerkers, ongeveer een derde van het totaal aantal medewerkers van de draadboomfabriek, hebben deze cursus met succes afgerond. Daarnaast hebben alle leidinggevenden diepgaandere kennis opgedaan van onder andere het kwaliteit management systeem, het maken van risicoanalyses en kennis van kwaliteit technieken die gehanteerd kunnen worden om onderbouwde beslissingen te nemen. Uit deze groep leidinggevenden zijn een aantal medewerkers opgeleid tot interne auditor om zelf proces- en systeemaudits te mogen uitvoeren. Het opleidingstraject wordt in 2019 verder voortgezet.

Gisteren vond, in het bijzijn van directie van WSP Parkstad en Multifix, een certificaatuitreiking plaats voor alle collega’s die deze opleiding(en) met succes hebben afgerond.

We spreken kort drie medewerkers over hun ervaringen. “De opleiding was verspreid over 3 dagen, het was vooral veel luisteren, opletten en kijken hoe dingen in elkaar zitten” geeft  Jeffrey Berendsen aan. “Opleidingen zijn belangrijk want iedereen draagt zijn steentje bij. Ik ben er altijd voor in om weer iets nieuws te leren, dit was mijn eerste training sinds 2 jaar bij bedradingssystemen dus het begin is gemaakt!”, aldus Math Lammers. Ook Nicole Odekerken-Veltrop was te spreken over de opleiding: “Veel dingen doe je uiteraard al in de praktijk, maar je leert nieuwe benamingen van onderdelen en producten. De praktische uitleg over veel zaken zoals aandachtspunten bij het solderen was erg interessant, al behoort solderen niet tot mijn werkzaamheden. Je steekt er toch iets van op”.

Een compliment en een dank je wel is zeker op zijn plaats aan alle medewerkers die zich hiervoor hebben ingezet.