“We zijn trots op de betrokkenheid van de medewerkers.”

“We zijn trots op de betrokkenheid van de medewerkers.”

Roger Davids heeft jarenlang aan het roer van Basis Activatiemarketing gestaan; een gerenommeerd marketingbureau dat o.a. Praxis, ING Bank en Kruidvat tot haar klanten mag rekenen. Inmiddels geeft hij diverse organisaties advies op het gebied van marketing. We spraken hem over zijn carrière, de betrokkenheid van de medewerkers van MULTIFIX en het intensiveren van samenwerkingen.

Roger, vertel eens iets over jezelf!

“Ik ben geboren in Eindhoven en getogen in Valkenswaard. Mijn middelbare school tijd bracht ik door op het Hertog Jan College. Ook was ik veel te vinden op de voetbalvelden van de Valk of op de tennisbaan bij TV Valkenswaard. Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik bedrijfskunde gaan studeren in Groningen. Toen ik dat papiertje op zak had, ben ik mijn eigen marketing communicatiebureau begonnen in Haarlem. Inmiddels alweer dertig jaar geleden overigens! We werkten met ongeveer veertig medewerkers aan de positionering en marketing van verschillende opdrachtgevers. Vijf jaar geleden ben ik uitgetreden en heb ik mijn aandelen verkocht. Sindsdien werk ik als zelfstandig adviseur en ondersteun ik bedrijven op het gebied van marketing en sales.”

“Ik ben altijd in Haarlem blijven wonen, maar ben nog veel in Brabant te vinden. Mijn zussen wonen hier in de buurt en ik heb veel vrienden in de Kempen.”

Hoe besteed je je vrijetijd het liefst?

“Van jongs af aan heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan. Heel de familie deed dit en eigenlijk weet ik niet beter. Dat heeft zich ook doorgezet. Inmiddels ben ik voorzitter van het landelijk bestuur van de KNLTB. Dat is inmiddels niet meer alleen tennis, maar ook padel. Die fusie heb ik begeleid. Dat soort van vernieuwingen vind ik fantastisch.”

“Ook heb ik een nieuw initiatief opgericht ‘De Groene Marketeers’. Het is een vrijwilligersplatform voor marketeers die een duurzame start-up willen helpen van de grond te komen. Ze kunnen die voor 50 tot 100 uur helpen met verschillende marketing en communicatie activiteiten. Momenteel zit het nog in de pilotfase. Die zijn we gestart in het Noorden van Nederland. We verwachten dat het in het najaar een digitaal platform wordt (á la Marktplaats) waarop marketeers en bedrijven zich kunnen aanmelden. Ze kunnen dan beide op zoek naar de juiste ‘match’. Dat doe ik ook als vrijwilliger. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe initiatieven.”

Hoe kwam je in aanraking met MULTIFIX?

“Arthur belde me ongeveer twee jaar geleden. Hij kende me via Johan Daams, de voorzitter van het bestuur, van Crowe Foederer. Ik werkte al langere tijd voor ze en MULTIFIX was een klant. Arthur wilde de zichtbaarheid van het bedrijf vergroten en Johan vertelde dat ik ze daarbij heb geholpen. Zo ben ik uiteindelijk bij MULTIFIX terecht gekomen. De sfeer die ik binnen het bedrijf voelde was meteen goed, heel vertrouwd ‘zoals het in de Kempen gaat’. Het is een ambitieuze en betrokken, club mensen!”

“De directie wil verder doorgroeien als bedrijf. Veel mensen in de omgeving zijn bekend met MULTIFIX, maar toch heerst er een stigma dat ze schroefjes, moertjes en boutjes verkopen. Daar begon het in 1988 namelijk allemaal mee. Inmiddels is MULTIFIX uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat veel meer doet dan alleen dat. Dat verhaal gaan we beter vertellen omdat we een groei voor ogen hebben. Niet alleen in omzet, maar ook in complexiteit van het werk. We hebben goede mensen in dienst, maar als we door willen groeien in onze dienstverlening dan hebben we die méér nodig. Mensen, binnen onze regio, moeten dan wel van je gehoord hebben!”

Hoe zijn jullie begonnen?

“Bij de start van het traject heb ik samen met Arthur en Susanne gekeken hoe we dat konden organiseren,” vertelt Roger. Momenteel werken we hier nog steeds aan, inmiddels is Nina het team ook komen versterken. We willen bekende opdrachtgevers als bijvoorbeeld Otolift en VDL meer aandacht geven. Daarnaast zijn we enorm trots op de betrokkenheid en kunde van onze medewerkers zijn. Die betrokkenheid willen we ook vergroten, bijvoorbeeld door ze te gaan betrekken in het werven van nieuwe collega’s. We gaan binnenkort een project starten waarmee we met ons eigen personeel gaan kijken of we binnen hun netwerken kunnen werven. Medewerkers die een technische studie hebben gevolgd, hebben vaak ook veel technische mensen binnen hun kennissenkring. Het is een soort automatische selectie. Dat is een goed middel om de betrokkenheid te stimuleren. We doen het samen!”

“Daarnaast gaan we ook naar de dienstverlening kijken; die wordt steeds complexer. Neem nu bijvoorbeeld de assemblage. Arno en ik kijken, met de commerciële teams, hoe we deze samenwerkingen kunnen intensiveren richting nieuwe en bestaande klanten. Om zo uiteindelijk door te kunnen groeien, maar ook mooie, nieuwe klanten aan te kunnen trekken in de toekomst. Ook kijk ik naar de samenwerkingen van de verschillende teams. Hoe we de werkwijzen kunnen verbeteren bijvoorbeeld. Bij die projecten word ik betrokken; dat zijn eigenlijk mijn kernopdrachten.”

Waar zijn jullie nu concreet mee bezig?

“We werken momenteel aan een nieuwe website! Deze zal binnen een paar maanden live gaan. Het is belangrijk dat nieuwe en bestaande klanten meer informatie kunnen vinden over onze producten en diensten. Daarnaast moet potentieel talent ook makkelijk kunnen solliciteren op openstaande vacatures. Ook blijven we werken aan de promotie van MULTIFIX. Zowel online als offline. De betrokkenheid van de medewerkers vergroten en het intensiveren van de samenwerkingen zijn twee andere focuspunten. Dat alles moet leiden tot een mooi plan voor 2022. Alle onderdelen samen gaan er voor zorgen dat we goed door kunnen groeien als organisatie én we klaar zijn voor de toekomst.”

Wat vind je zo leuk aan MULTIFIX?

“Dat de mensen elke keer weer gemotiveerd zijn om te verbeteren,” zegt Roger met een lach. “Ongeacht met wie je werkt, of aan welk project het is. Ze hebben stuk voor stuk een drive en iedereen wil morgen beter zijn in hetgeen dat ze doen. Dat is geweldig om te zien! Helemaal omdat iedereen begrijpt dat we dit alleen kunnen bereiken door het samen te doen. Die verbondenheid voel je op beide locaties. Dat is het mooie aan MULTIFIX. Ik ben natuurlijk geboren en getogen in de regio en dat voel je binnen de organisatie. Een verbondenheid en mentaliteit die past bij de Kempen!”