Assemblage in praktijk: “We nemen alle productiezorgen van de klanten weg”

Assemblage in praktijk: “We nemen alle productiezorgen van de klanten weg”

“Onze klant Well-Fair kocht de producten van haar bedden oorspronkelijk lokaal in, maar ze zochten een betere prijs/kwaliteit-verhouding. Vanwege ons internationale netwerk en met onze business units Fasteners, Specials en Assembly, bleken we de beste partner. Door gebruik te maken van dit internationale netwerk en onze diverse productiefaciliteiten is Well-Fair verzekerd van de beste condities. Daarnaast verzorgen we het gehele traject, van inkoop van componenten en het houden van voorraad, tot de assemblage en kwaliteitscontrole. Dit leverde Well-Fair hetzelfde bed op tegen een lagere prijs. We nemen dus de volledige zorg weg. Dat is voor ons de ideale samenwerking.”

Ruud Willems is Commercieel Manager bij MULTIFIX Assembly, hij neemt graag werk van klanten over, zoals bij Well-Fair: “Ze zijn via Brainport Assembly in Veldhoven bij ons terechtgekomen. Brainport Assembly assembleert het bed, wij regelen de keten er omheen en Well-Fair hoeft alleen met ons te communiceren. In het bed zitten onze specials en bevestigingsmaterialen, waarbij we geen concessies doen aan de eisen op het gebied van kwaliteit en logistiek.”

Hoe gaat assemblage bij MULTIFIX in de praktijk?

“Bij MULTIFIX Assembly nemen we de supply chain van de klant over, we kopen voor hen de enkelvoudige componenten in, dat scheelt ze contact met soms wel 20 leveranciers. Uiteindelijk leggen we de producten ook bij ons op voorraad, de financiële risico’s liggen dan bij ons. We doen ook een eindcheck na de samenstelling. De klant hoeft het artikel alleen maar te kopen, ze hebben er verder geen omkijken naar.”

“Als een klant interesse heeft in het uitbesteden van de assemblage, kijken we eerst hoe ze het product nu maken of laten maken. We overleggen waar we mogen inkopen; soms hebben ze nog lopende contracten met andere leveranciers. Dan gaan we de producten aanvragen binnen ons internationale netwerk, van Nederland tot aan China. Zo lopen we de hele stuklijst na, ook op het gebied van elektronica. Aan de hand van een calculatiesheet berekenen we wat de hele stuklijst bij ons kost.”

“Er zijn globaal drie trajecten in assemblage door MULTIFIX:

1 De klant levert eerst zelf toe, wij doen de assemblage;

2 We nemen het werk van bestaande leveranciers over, of voorraden van de klant;

3 We kopen in aan de hand van samples van de klant, in ons netwerk in China bijvoorbeeld. Maar als een klant goede leveranciers heeft, maken we daar ook gebruik van.”

Het doel is om uiteindelijk de complete supply chain te verzorgen.

MULTIFIX Assembly is verhuisd?

“We zitten inmiddels in een mooie en ruime nieuwe locatie in Bergeijk, veel beter dan eerst in Geldrop toen we nog Essit Assemblage heetten. We waren behoorlijk uit ons jasje gegroeid, nu hebben we voorlopig genoeg ruimte. Het is ook handig dat je dicht bij de andere collega’s van MULTIFIX zit, voor overleg bijvoorbeeld. Nu pak je even de fiets, eerst zat je een half uur in de auto.”

“Ik werk nu zes jaar voor MULTIFIX Assembly, ik begon er vanuit MULTIFIX als verkoper toen de plannen van overname van Essit er lagen. Ik moest in het begin ook alle verkoopadministratie doen, ik was een soort projectmanager voor de klant. Het bevalt goed hier, het bedrijf is ambitieus maar erg informeel en dat is wat ik zocht. Je bent geen nummertje, iedereen luistert naar elkaar. Dat past precies bij wat ik wil.”

Wil je meer weten over assemblage? Kijk op onze website https://www.multifixgroup.com/assemblage/ of neem direct contact op met Ruud Willems via Ruud.Willems@multifix.nl of +31 (0)6 13 48 32 98