Accountmanager Specials in een jong, dynamisch team!

Accountmanager Specials in een jong, dynamisch team!

“Ik ben Daan Borrenbergs, 24 jaar en kom uit Luyksgestel. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden in de fitness. Daarnaast ga ik in het weekend het liefst naar een feestje of een terras met vrienden. Na mijn studie Small Business and Retail Management ben ik bij MULTIFIX gaan werken. Sinds 1 november ben ik werkzaam als Accountmanager Specials. Dat bevalt me heel erg goed!”

Hoe ziet een dag er voor jou uit?

“Heel divers! Ik ben veel in contact met onze klanten en voer verschillende werkzaamheden voor ze uit. We werken aan de hand van drie KPI’s; klanttevredenheid, rendement en risico. Op nummer een staat natuurlijk de tevredenheid van de klant. Als er een klacht binnen komt over een levering, ga je daar meteen over in gesprek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het rendement. Zijn de voorraden gezond? De derde factor is risico. Zijn de orders van de klanten gedekt met een kredietverzekering? Zijn de contracten in orde?”

“Daarnaast maken we prognoses per klant. Lopen klanten achter of juist voor? Hebben ze baat bij of juist last van de marktontwikkelingen? Wat verwacht je dat een klant per jaar of kwartaal in omzet gaat doen? Hierdoor ben je ook veel bezig met cijfers.”

“Achter de schermen werk je natuurlijk ook aan optimalisaties. Als er voor klant A altijd een X aantal artikelen per maand binnen komt en deze klant aanzienlijk minder afneemt, kunnen we dan misschien een levering met een maand opschuiven? Je wilt de voorraden gezond houden. Andersom natuurlijk ook. Als een klant eerder artikelen nodig heeft, ga je contact opnemen met de leverancier om te kijken of ze op korte termijn extra kunnen leveren.”

Hoe moeilijk is dat momenteel?

“Op dit moment hebben we te maken met een overspannen markt. Wat er gebeurt, is overmacht. Leveringen komen later binnen vanwege de problemen in het Suez kanaal en de container schaarste. Daarnaast staan de prijzen enorm onder druk. Zoiets communiceren naar je klanten is best lastig. Momenteel zijn we daar helaas veel mee bezig.”

Jullie zijn op zoek naar een nieuwe Accountmanager Specials om het team te versterken. Kun je me meer vertellen over die vacature?

“De nieuwe kandidaat komt terecht in een jong, dynamisch team. Binnen het team werk ik als Accountmanager Specials op de afdeling Existing Business. We hebben twee afdelingen verkoop; New Business en Existing Business. New Business houdt zich bezig met nieuwe klanten, of nieuwe producten voor bestaande klanten. Wij focussen ons op bestaande klanten mét bestaande producten.”

“Je komt te werken met mij, maar ook met de twee Sales Support medewerkers, Aggie en Kim. Zij zijn verantwoordelijk voor de orderinvoer en de nazorg van leveringen. Een heel fijn team!”

Wat vind je belangrijke eigenschappen in een nieuwe kandidaat?

“De nieuwe kandidaat moet analytisch zijn, secuur kunnen werken, commercieel en sociaal zijn. Affiniteit met de branche is fijn, maar geen pré. Als iemand geïnteresseerd is in techniek kunnen we bepaalde vakinhoudelijke kennis altijd bijbrengen. Dat is het leuke aan MULTIFIX; we doen het allemaal samen. De sfeer die er binnen het bedrijf hangt is heel erg fijn. Iedereen gunt elkaar succes! Het team wil er echt voor gaan, maar iedereen is ook bereid om een ander te helpen waar nodig. We werken hard, maar er is ook tijd voor een grapje.”

“Het bedrijf past bij me. De sfeer is goed en gezellig. MULTIFIX is een hele fijne werkgever en hard werken wordt gewaardeerd. Je bent echt onderdeel van de familie!”

Nieuwsgierig geworden naar de openstaande vacature? Klik dan hier. Heb je een vraag voor Daan? Neem dan contact met hem op via Daan.Borrenbergs@multifix.nl.