Forse groei Multi-Fix Group door unieke overname

Forse groei Multi-Fix Group door unieke overname

In februari werd het al aangekondigd: Multi-Fix Group neemt een bedrijfsonderdeel van Werkvoorzieningsschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) over. Begin deze maand werden de contracten getekend en sindsdien is Multi-Fix Assembly Zuid een feit. Het aantal arbeidsplaatsen binnen Multi-Fix Group bedraagt nu ruim driehonderdvijftig en groeit naar verwachting in 2018 uit tot vierhonderd.

Multi-Fix Group is gespecialiseerd in de toelevering van metaalcomponenten en de assemblage van mechatronica-onderdelen. De laatste jaren groeide de omzet van het Bergeijkse bedrijf gestaag – naar een geschatte veertig miljoen euro in 2018 – en nam het aantal werknemers explosief toe. Ook de overname van Essit in 2014 – inmiddels bekend als Multi-Fix Assembly – leverde daaraan een belangrijke bijdrage.


Groeiambitie
De beste producten leveren én maximale (lokale) werkgelegenheid genereren, dat is de missie van directeur-eigenaar Arthur Burgmans en commercieel directeur Arno Heesters van Multi-Fix Group. De overname van een divisie van WOZL past perfect binnen die ambitie.
WOZL, gevestigd in Brunssum, werd opgericht door elf Limburgse gemeenten met als doel mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het onderdeel Beschut OZL Bedradingssystemen is leverancier van elektrische bedradingen. De Limburgse gemeentes wilden de commerciële activiteiten van deze WOZL-divisie overdragen aan een markpartij en raakte in gesprek met Multi-Fix Group. Multi-Fix bleek een geschikte kandidaat en durfde deze bijzondere overname aan. Beschut OZL Bedradingsystemen gaat verder onder de naam Multi-Fix Assembly Zuid.


(Extra) werkgelegenheid gegarandeerd
Multi-Fix Group heeft inmiddels de complete productie van kabelbomen van WOZL overgenomen. De werkgelegenheid voor de 220 personeelsleden in Brunssum, die grotendeels op detacheringsbasis voor Multi-Fix werken, is gegarandeerd. Een hele geruststelling, want het behoud van werk in sociale werkplaatsen is sinds de komst van de Participatiewet niet vanzelfsprekend.
Arthur Burgmans: “De overname levert bovendien in 2018 nog zo’n vijftig banen extra op doordat we de kabelconfectie voor bestaande Multi-Fix-klanten, die momenteel plaatsvindt in Slowakije, terughalen naar Nederland. Het werk gaan we bij Multi-Fix Assembly Zuid zelf doen. Deze vorm van reshoring biedt commerciële en organisatorische voordelen voor Multi-Fix én onze klanten.”


Multi-Fix Assembly Zuid
Multi-Fix Assembly Zuid opereert vanuit Brunssum. De werknemers van Multi-Fix Assembly Zuid merken dus nauwelijks wat van de overname. Ze blijven werkzaam op hun vertrouwde locatie en ook de cao-voorwaarden wijzigen niet. Ze krijgen er in de toekomst alleen een flink aantal nieuwe collega’s bij.